Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tři hrady a zámky v hradeckém kraji obdržely křišťálový špendlík. Uděluje ho Google na základě recenzí

Zámek Hrádek u Nechanic, zámek v Novém Městě nad Metují a taky hrad Kost. To jsou tři místa Královéhradeckého kraje, kterým se podařilo uspět v letošní anketě Křišťálový špendlík. Ten udělila společnost Google na základě recenzí návštěvníků.  

Nejoceňovanějším hradem nebo zámkem v recenzích vyhledávače Google se v Královéhradeckém kraji stal hrad Kost. Podle uživatelů patří mezi nejzachovanější v České republice. Založen byl před rokem 1349 Benešem z Vartemberka a jeho syny. 

„Jedná se o ocenění od našich návštěvníků, což je ta nejhodnotnější zpětná vazba. Moc si vážíme toho, že si ve volném čase někdo dá tu práci a napíše pochvalu nebo konstruktivní kritiku. Recenze si čteme téměř každý den a snažíme se na ně reagovat,“ napsal Hradecké Drbně Jan Macháček, kastelán hradu Kost. 

Mezi další oceněné hrady a zámky v Královéhradeckém kraji patří i Hrádek u Nechanic. Ten byl postaven jako reprezentační a letní sídlo hraběcího rodu Harrachů v letech 1839 - 1857 Františkem Arnoštem hrabětem z Harrachu, významným představitelem jilemnické rodové linie. 

Třetím oceněným je zámek v Novém Městě nad Metují. Byl postaven společně s městem, původně jako pozdně gotický hrad, který měl město chránit. Farní pamětní kniha uvádí, že základní kámen budoucího města a hradu byl položen 10. srpna roku 1501 ve dvě hodiny odpoledne. 

Ocenění se v České republice udělovalo podruhé  

Křišťálový špendlík Google v České republice udělil podruhé. V minulém roce společnost oceňovala podniky spadající do gastronomie. Opět se vycházelo z hodnocení samotných recenzentů. Letos byly oceněné památky vybrány na základě několika kritérií, mezi které patřil počet hvězdiček, celkový počet recenzí a správně vyplněný profil na Mapách a ve Vyhledávání Google. 

„Gratulujeme hradu Kost k získání Křišťálového špendlíku. Cenu sice předává Google, je to však spíše ocenění ze strany návštěvníků, kteří hrad navštívili a zanechali na Mapách pozitivní hodnocení,“ uvedla v tiskové zprávě Iva Fialová, mluvčí společnosti Google. 

Ohodnoť článek

Foto Michal Dědič

Štítky Google, hrad, zámek, špendlík, recenze, Královéhradecký kraj, Kost, Hrádek u Nechanic, Nové Město nad Metují, Česko, František Arnošt, Vartenberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři hrady a zámky v hradeckém kraji obdržely křišťálový špendlík. Uděluje ho Google na základě recenzí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.