Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítr v noci v Královéhradeckém kraji lámal stromy. Bez elektřiny bylo přes tisíc domácností

Silný vítr v noci na dnešek v Královéhradeckém kraji lámal stromy. Bouřky způsobily řadu poruch na elektrickém vedení. Dnes ráno bylo bez elektřiny asi 1500 domácností, uvedla mluvčí energetiků. Hasiči měli od pondělních 19:00 do dnešních 07:00 asi 50 výjezdů. Nejzasaženější oblastí bylo Trutnovsko

K 09:00 energetici evidovali v kraji osm poruch na vedení vysokého napětí. K nejpostiženějším oblastem patří Trutnovsko, Náchodsko a Rychnovsko. "Na odstraňování poruch intenzivně pracujeme. Budeme se snažit obnovit dodávky energie během dopoledne či dnešního dne," uvedla regionální mluvčí skupiny ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

V obci Skuhrov nad Bělou na Rychnovsku museli hasiči k odstranění nakloněného stromu nad silnicí použít výškovou techniku, protože strom byl na drátech elektrického vedení. Stromy ze silnic hasiči odstraňovali například v Pilníkově, Vrchlabí a Špindlerově Mlýně na Trutnovsku, Pecce na Jičínsku, Olešnici v Orlických horách, v Náchodě.

Nejvíce v noci napršelo na hřebenech Krkonoš a v Orlických horách. Na Labské boudě spadlo 31 litrů vody na metr čtvereční, v Sedloňově v Orlických horách to bylo asi 25 litrů. V nižších polohách Trutnovska byly srážky proti Krkonoším zhruba poloviční. Deště mírně zvedly hladiny horských řek, ale povodňových stupňů nedosáhly, vyplývá z dat Povodí Labe.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, bouře, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr v noci v Královéhradeckém kraji lámal stromy. Bez elektřiny bylo přes tisíc domácností  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.