Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Safari Park Dvůr Králové měl o prázdninách návštěvu jako loni

Safari Park Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku zaznamenal o letních prázdninách návštěvnost na úrovni loňského roku. Zájemce od návštěvy zoo neodradily ani vlny tropických veder. Návštěvnost turistů z Polska se vrátila do úroveň z doby před epidemií covidu. Dvorská zoo se specializuje na Afriku a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem východních Čech. Loni návštěvnost zoo vzrostla meziročně o 23 procent na rekordních 669.432 lidí.

Od 1. července do 21. srpna do zoo dorazilo téměř čtvrt milionu lidí a zoo předpokládá, že za celé letní prázdniny se přiblíží k loňské nadprůměrné návštěvě 300.000 lidí. "S prázdninovou sezonou jsme spokojeni a považujeme ji za úspěšnou. O výsledku celého roku teď rozhodne podzimní počasí. Areál safari bude fungovat do 1. října a ještě nepochybně naláká desítky tisíc lidí," řekl mluvčí zoo Michal Šťastný.

Návštěvnost je tradičně závislá na počasí, ale podle zoo se ukazuje, že lidé postupně extrémním výkyvům počasí přivykají. "Zdá se, že je již tyto extrémy od návštěvy zrazují o něco méně. V průběhu letošních prázdnin se mimořádně vysoké teploty střídaly s dlouhým deštivým a chladným počasím, takže lidé se po počátečním úbytku vždy relativně rychle vrátili," uvedl mluvčí. Dodal, že hotel v zoo byl i letos o prázdninách stále vyprodaný.

V červnu safari park otevřel nákladem 140 milionů korun expozici West Cape, která na ploše přes 1,5 hektaru představuje přírodu jihozápadní Afriky. Hlavní atrakcí komplexu je již loni otevřený pavilon tučňáků brýlových. "Reakce návštěvníků naznačují, že se jim West Cape líbí. Největším tahounem jsou i nadále tučňáci v jediné průchozí expozici pro tučňáky v zemi. Oblibu potvrdily i Africké dny, které letos přilákaly přes 40 tisíc lidí," uvedl mluvčí.

Velký zájem mají návštěvníci o předloni otevřenou venkovní expozici Jezero hrochů, v níž od jara do podzimu žije sedm tlustokožců. Pozornost návštěvníků letos přitahuje i mládě mládě nosorožce dvourohého, dvě mláďata žirafy Rothschildovy nebo mládě antilopy bongo. Lidé se zajímají i o místa v zoo natáčeného seriálu Zoo televizí Prima, například o správní budovu safari parku.

Nejvyšší denní návštěvu zoo v létě zaznamenala 6. července, kdy přišlo 9476 návštěvníků. Následoval 10. srpen s 8311 návštěvníky. "Velmi silný byl celý prodloužený víkend na počátku července," uvedl mluvčí.

Hlavní letní sezonu s otevřenými areály afrického a lvího safari zoo zahájila 6. května. V areálech safari návštěvníci projíždějí mezi stovkami zvířat po trase dlouhé 5,5 kilometru vlastními vozy. Vstupné do zoo v hlavní sezoně vzrostlo. Vstupenka pro dospělého placená v hotovosti meziročně zdražila o 15 korun na 285 korun. Ušetřit jde při platbě kartou nebo nákupem vstupenek na internetu. Vstupné za vjezd do areálů safari se nezměnilo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, turistika, památky, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park Dvůr Králové měl o prázdninách návštěvu jako loni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.