Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradec chystá velkolepé otevření stadionu, přijedou Monkey Bussines a bude i světelná show

V Hradci Králové se blíží den Dé. Už o tomto víkendu v neděli se bude konat slavnostní otevření nového fotbalového stadionu, tedy akce s názvem Zpátky pod lízátky. Přijede Xindl X, kouzelník a bude dětská a v noci světelná show.

Akce s názvem Zpátky pod lízátky by měla oficiálně odstartovat novou éru fotbalového stadionu v Hradci Králové. Bude se konat v neděli 3. září od 10 do 23 hodin. Návštěvníky čeká bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, světelná show, vystoupí řada kapel včetně známých hudebních hvězd jako Xindl X nebo Monkey Business.

Od 20 hodin se navíc rozehraje už třetí utkání na domácí půdě, FC Hradec Králové bude hostit SK Sigmu Olomouc. "Votroci doma dvakrát za sebou vyhráli, třetí výhra v řadě by byla krásným momentem v celém dni. Největší poděkování si ale zaslouží všichni fanoušci, kteří ve stadion věřili a podporovali jeho výstavbu. Budu se těšit, že se zde potkáme a společně si tento den užijeme. Všichni jste srdečně zváni,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Do 16 hodin si návštěvníci budou moci prohlédnout část zázemí stadionu, v okolí arény bude připravena řada kulturních vystoupení a představení hradeckých sportovních klubů formou dětské sportovní akademie, při které si budou moci budoucí sportovci vyzkoušet nejrůznější sporty, a ještě vyhrát zajímavé ceny. Pro nejmenší návštěvníky je na programu dětská show a soutěže pro děti včetně kouzelníka Pavla Kožíška či ukázky složek integrovaného záchranného systému. Od 15 do 20 hodin se na hlavním pódiu představí několik hudebních hvězd jako Xindl X, Factorial orchestra i Martin Brunner.

Od 16 hodin budou moci cestující směřující na nový fotbalový stadion využít hradeckou MHD zdarma. Na vybraných linkách budou nasazeny kloubové vozy. Na lince č. 7 pak přibydou také posilové spoje. „Jde nám především o to, abychom předešli dopravnímu kolapsu v okolí stadionu a zároveň podpořili cestování i jiným způsobem než jen automobily,“ vysvětluje primátorka města.

V neděli budou moci řidiči využít parkoviště před koupalištěm Flošna, které bude rozšířené o travnatou plochu směrem k silničnímu okruhu. Další záchytné parkoviště bude k dispozici u kampusu Univerzity Hradec Králové, odkud bude od 16. hodiny návštěvníky ke stadionu a případně zpět vozit speciální okružní linka. 

Pro fotbalovou část programu je nutné mít platnou vstupenku, program v okolí arény je pro všechny návštěvníky zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Město Hradec Králové

Štítky FC Hradec Králové, Zpátky pod lízátky, fotbalový stadion, Xindl X, lízátko, Monkey Business, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec chystá velkolepé otevření stadionu, přijedou Monkey Bussines a bude i světelná show  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.