Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Lezcí od nás i ze zahraničí mají sraz na festivalu v Teplicích nad Metují

V Teplicích nad Metují na Náchodsku dnes začal 40. ročník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu. Do neděle 27. srpna nabídne 49 snímků od autorů ze 13 zemí. Z toho 45 filmů bude v soutěžní sekci.

Součástí festivalu je i široký doprovodný program složený z přednášek, talkshow, koncertů, výstav, lezeckých a běžeckých závodů, cvičení jógy.  "Dneska jsou na programu závody v boulderingu, včera si návštěvníci užili předášku horolezce Marka Holečka. a britského lehce Jerryho Moffatta, který v 80. letech patřil k nejlepším na světě," řekla produkční festivalu Věra Prokopová.

Loni v Teplicích nad Metují získal hlavní cenu americký snímek An Accidental Life režisérky Henny Taylorové. V intimním snímku filmařka zachytila cestu, kterou alpinistka a rychlostní lezkyně Quinn Brettová prochází po pádu a ochrnutí. Celkem se loni v Teplicích představilo 43 snímků.

Filmovou přehlídku v Teplicích založil v roce 1981 horolezec a fotograf Miroslav Šmíd, který v roce 1993 tragicky zahynul při výstupu na Lost Arrow v Yosemitském národním parku v Kalifornii. Před lety pořadatelé umožnili účast na přehlídce nejen čistě horolezeckým filmům, podmínkou však zůstává, že snímek musí zachycovat aktivní sport v přírodě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook MFF

Štítky ČR, film, festival, horolezectví, Teplice nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lezcí od nás i ze zahraničí mají sraz na festivalu v Teplicích nad Metují  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.