Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dřevěná chatka u Dobrušky lehla popelem, skrývaly se v ní tlakové lahve

Desítky hasičů vyjížděly do obce Val u Dobrušky, a to k požáru dřevěné chatky. Zásah nepatřil k jednoduchým, na místě se povalovaly i tlakové nádoby. Na místo zamířil vyšetřovatel.

V noci krátce před desátou hodinou vyjely jednotky z 2. stupně požárního poplachu do obce Val u Dobrušky k požáru dřevěného stavení a několika vzrostlých stromů. V době příjezdu prvních hasičů na místo zásahu byla již chatka kompletně zasažena požárem.

Hasiči hasili dvěma vodními proudy, soustředili se také na ochranu okolí. Pomocí termokamery bylo v požářišti postupně nalezeno pět talkových nádob. Jejich teplota byla vlivem požáru vysoká, proto bylo nutné provádět jejich ochlazování vodním proudem. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Opočna, Nového Města nad Metují, Dobrušky a Domašína.

Příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů hasičů Královéhradeckého kraje a Policie ČR. Způsobená škoda byla předběžně stanovena na čtvrt milionu korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Fanta

Štítky požár, Dobruška, Policie České republiky, Rychnov nad Kněžnou, Val, Opočno, Nové Město nad Metují, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dřevěná chatka u Dobrušky lehla popelem, skrývaly se v ní tlakové lahve  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.