Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecká Filharmonie dneska roztančí diváky pod hvězdami v latinskoamerickém rytmu

Dneska se v centru Hradce Králové na náplavce bude tančit v rytmu latiny, a to za doprovodu hradecké Filharmonie. Večer po setmění začne na Eliščině nábřeží další open-air koncert.

Orchestr královéhradecké Filharmonie v čele se svým šéfdirigentem Kasparem Zehnderem rozezní večer 23. srpna náplavku Eliščina nábřeží druhým letošním Open air koncertem pro Hradec. Jak napovídá název koncertu El fuego latino, nebo ještě lépe jeho podtitul V ohni latinskoamerických rytmů, návštěvníci se mohou těšit na temperamentní hudbu pulzující energií, jaká k letnímu večeru patří.

Open-air koncerty Filharmonie Hradec Králové si v minulých letech získaly oblibu hradeckého publika a staly se nedílnými událostmi letních měsíců. Za loňský koncert Vodní hudba získala královéhradecká Filharmonie dokonce dvojí ocenění, a to Událost roku 2022 a Hradecká múza. Další koncert pro širokou veřejnost odehrají královéhradečtí symfonici dneska od půl deváté večer na náplavce Eliščina nábřeží.

„Ocenění, která jsme získali za loňský koncert jsou pro nás jistě velkým povzbuzením a zároveň potvrzením, že jsme se vydali správným směrem, totiž směrem k lidem, a to nejen k těm, kteří již naši Filharmonii znají. Zatímco obvykle přicházejí návštěvníci k nám do sálu, při Open-air koncertech jdeme naopak my za posluchači. I tentokrát zveme k setkání na prahu nové koncertní sezóny. Přijďte si vychutnat neobyčejné kouzlo okamžiku se sklenkou vína pod hradeckými dominantami za doprovodu symfonického orchestru“, zve ředitel Filharmonie Hradec Králové, Vladimír Šrámek.

Na programu koncertu jsou jak známé skladby, například melodie z Bizetovy Carmen či Ravelova Bolera, tak i jiná posluchačsky atraktivní díla, jako Španělský pochod (Johann Strauss ml.), Čarodějná láska, Ohňový tanec (Manuel de Falla) a další. Královéhradecká Filharmonie vystoupí pod vedením svého šéfdirigenta Kaspara Zehndera.

Pódium bude, stejně jako loni, situováno na náplavce Eliščina nábřeží u Tyršova mostu, zatímco místa k sezení budou připravena naproti přes řeku na Smetanově nábřeží. Oba břehy, včetně Tyršova mostu, jsou potom k dispozici stojícím či korzujícím posluchačům a kdo má k dispozici člun či loďku, může si koncert užít netradičně i z hladiny Labe. Pro zpříjemnění večera a zážitky všemi smysly budou pro návštěvníky přichystány také stánky s občerstvením.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Filharmonie Hradec Králové

Štítky Filharmonie, Hradec Králové, open air, orchestr, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Filharmonie dneska roztančí diváky pod hvězdami v latinskoamerickém rytmu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.