Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V zápase jsme měli na body, shodli se zklamaní Ševci ze Zlína

Hradečtí fotbalisté v pátém kole první ligy porazili na svém hřišti Zlín 2:0. Domácí poslal do vedení v první minutě nastavení úvodního dějství obránce Adam Gabriel, jenž se trefil premiérově v ligové sezoně. Pojistku přidal v 74. minutě další bek Daniel Horák.

Zlín se po výhře Českých Budějovic nad Bohemians 1905 (3:0) propadl s jediným bodem na poslední místo tabulky, "Votroci" jsou devátí. Východočeši navázali na vítězství 5:1 proti Českým Budějovicím a na novém stadionu zvládli i druhý zápas. "Ševci" v nejvyšší soutěži pošesté za sebou nevyhráli, stejný počet zápasů nezdolali ani dnešního soupeře.

Hradec Králové byl v prvním poločase aktivnější, až na Pilařovu nepřesnou střelu z nadějné pozice se ale hrálo bez šancí. Až v nastaveném čase přetáhl Kodeš centr na zadní tyč, kde Gabriel přeskočil dva obránce a hlavou poslal míč za Dostálova záda. Dvaadvacetiletý pravý bek dal třetí ligový gól v kariéře.

Zlín poprvé prověřil gólmana Bajzu až v 50. minutě, Senegalec Ndiaye ale trefil ze střední vzdálenosti jen prostředek brány. Brzy nato sáhl kouč hostů Vrba k trojitému střídání, po kterém jeho tým výrazně ožil. Po hodině hry se dostal do šance jeden z nových mužů na hřišti Slončík, jeho parádní volej směřující do sítě obětavě vyhlavičkoval stoper Leibl.

Slončík mohl srovnat i v 72. minutě, míč ale poslal z úhlu jen do boční sítě. Střídající hráč se tak prosadil až na druhé straně. Krejčí po brejku připravil míč proti noze Horákovi a třiadvacetiletý obránce podruhé překonal Dostála. Horák navázal na zásah ze zápasu s Českými Budějovicemi a jako první z týmu dal v ligové sezoně druhý gól.

Zlín už se na odpověď nezmohl a jen potvrdil, že má společně s Jabloncem a Bohemians se třemi vstřelenými góly nejhorší ofenzivu v soutěži. "Votroci" udrželi premiérové čisté konto v ligovém ročníku.

 "Jsem rád, že jsme potvrdili předchozí domácí výhru s Českými Budějovicemi. Dnes přijel soupeř s úplně jinou organizací hry, věděli jsme, že to bude z hlediska ofenzivy těžší. Složitě jsme se dostávali do šancí, ale musím kluky pochválit, že jsme byli dostatečně trpěliví. Pomohli jsme si dlouhým autem a silou jsme dotlačili míč do brány, tím se utkání úplně změnilo. Když Zlín prostřídal po hodině hry, tak jsme měli s jejich rychlými hráči problémy, proto jsme museli reagovat. Uklidnila nás až druhá branka, pak už jsme to dohráli bez větších problémů," uvedl po výhře hradecký lodivod Jozef Weber. 

Hosté odjeli zklamaní. Věřili, že si body z hradecké arény odvezou. "Určitě jsme nebyli slabší tým, ale je pravda, že ve finální fázi byl Hradec důraznější. Když už jsme si vytvořili gólovou šanci, tak jsme z protiútoku dostali druhý gól a bylo rozhodnuto. Soupeř naposledy vyhrál doma 5:1, i kvůli tomu jsme možná měli přílišný respekt. Na druhou stranu jsme domácí nepustili do žádné gólové příležitosti, což se změnilo až na konci prvního poločasu. Jsme zklamaní, v tomhle zápase jsme měli na body," řekl zklamaný trenér Zlína Pavel Vrba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCHK

Štítky Sport, fotbal, první, 5. kolo, Hradec Králové, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zápase jsme měli na body, shodli se zklamaní Ševci ze Zlína  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.