Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Kazmu, závody i snídani v trávě. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Hradecká Drbna opět přináší přehled nejzajímavějších akcí, které se během následujícího víkendu konají v Královéhradeckém kraji. Lidé mohou vyrazit do letního kina, na mistrovství světa v orientační jízdě na kole, festivaly nebo jarmarky. Další možností je například Snídaně v trávě. Stačí si vybrat.

Kazma zavítá i do letních kin 

I během tohoto víkendu je možné vyrazit do některého z letních kin v Královéhradeckém kraji. Například Hradec Králové v pátek promítá Indiana Jonese, v sobotu Mezi živly a v neděli Kazmovu Onemanshow. Letní kino Boháňka má na programu Život pro samouky. Stejný film nabídne i letní kino v České Skalici.  

Mistrovství světa v orientační jízdě na kolech  

Už tuto neděli začne v Jičíně Mistrovství světa v MTBO. Nedělní sprint proběhne přímo v ulicích Jičína, připraven bude doprovodný závod pro veřejnost. Slavnostní vyhlášení vítězů a předávání mistrovských titulů v podvečer v zámecké zahradě. 

Ve městech hradeckého kraje se pojede mistrovství světa v orientačních závodech na kolech

Ve městech Královéhradeckého kraje se pojede pětice závodů Mistrovství světa v orientačních závodech na horských kolech (MTBO). O první příčky se bude ucházet celkem 236 závodníků z 25 zemí světa. Závody odstartují 20. srpna sprintem, který se...

Jízdárna Fest v Rychnově nad Kněžnou  

Pátý ročník festivalu Jízdárna Festu proběhne opět v krásném prostředí zámeckého parku v Rychnově nad Kněžnou. Mezi vystupujícími kapelami se objeví Wohnout, Horkýže Slíže, Čechomor či Vypsaná Fixa. Na festivalu myslí i na nejmenší, bude připraven bohatý dětský program.  

Sobotecký jarmark se vrací do Českého ráje  

V Sobotce nedaleko Jičína se celý tento víkend koná už 33. ročník tradičního Soboteckého jarmarku a festival řemesel. V pátek je připravená hudba, stovky stánků s řemeslnými a tradičním zbožím, poctivé jídlo a pití. Na své si přijdou děti, které se mohou těšit na pouťové atrakce, Kašpárka v rohlíku, ale i na divadelní vystoupení. 

Léto ro(c)ku u Dvora Králové  

Morčata na útěku, oblíbený VAŤÁK, starý dobrý Green Day Revival, The Last Revolution a nový broumovský band VIVIAN. To je program nového rockového festivalu ve Vlčkovicích v Podkrkonoších. Vstupenky lidé seženou v předprodeji. Pokud se nevyprodají, budou i na místě.  

Snídaně v trávě  

V Nové Pace na Jičínsku se koná tradiční akce nazvaná Snídaně v trávě. Lidé mohou přijít do místního parku, kde na ně budou čekat lokální stánkaři. Mohou ochutnat dobré jídlo, vychutnat si kávu a spoustu dalších dobrot. Ačkoliv se jedná o snídani v trávě, akce je přístupná až do 14:00 a to v Jírových sadech u fotbalového stadionu.  

Lokálkou kolem Humprechtu   

Každou sobotu i neděli vyjíždí lokálka kolem Humprechtu. Vlak vyráží ze Sobotky a udělá výletní kolečko přes Dolní Bousov, Dětenice, Kopidlno, Jičín, Libuň, Mladějov v Čechách zpět do Sobotky, vlak dále pokračuje do Dětenic, kde jízdu skončí. Za pár minut od příjezdu se vydá na zpáteční cestu opět přes Sobotku, Jičín, Kopidlno zpět do Sobotky.  V sobotu vyjíždí v 9:00, v neděli v 17:00. 

Ohodnoť článek

Foto Letní kino Širák

Štítky snídaně, tráva, festival, Královéhradecký kraj, letní kino, Jičín, Sobotka, Indiana Jones, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Dětenice, Kopidlno, Kazma, Onemanshow

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kazmu, závody i snídani v trávě. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.