Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Práci společností, které staví nový stadion v Hradci Králové, hodnotí veřejnost spíše pozitivně

Po prvním odehraném zápasu na novém stadionu v Hradci Králové Hradecká Drbna zveřejnila anketu. V ní se čtenářů dotazovala na spokojenost s prací společností Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Ty mají na starosti stavbu fotbalového stadionu, který ještě není stále kompletně dokončený. Výsledky přikládáme níže.

Absolutní většina čtenářů Hradecké Drbny hodnotila práci společností známkou výborná. Tuto možnost označilo 41 procent všech hlasujících. Naopak 24 procent čtenářů práci společností hodnotilo jako nedostatečnou. 19 procent hlasovalo pro chvalitebné, 11 pro dobré a pět pro dostatečné.  

ANKETA: Jak hodnotíte práci firem, které staví fotbalový stadion v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo519 čtenářů

Původně měl stadion stát 568 milionů korun. O prvním zdražení se začalo mluvit už v červnu 2022, kdy si společnosti řekli o dalších 59 milionů korun. Důvodem byl nepředpokládaný růst cen stavebních materiálů.   

Další výrazné navýšení ceny přišlo v únoru roku 2023. Zastupitelé tenkrát schválili navýšení o dalších 16,2 milionu korun. V tuto chvíli se cenovka nového stadionu dostala na 650 milionů korun bez DPH.   

V dubnu letošního roku správce stavby upozornil magistrát, že může dojít ke zpoždění. Zástupci dodavatelských společností vedení města i společnost ubezpečovali, že k tomu nedojde. O měsíc později došlo k zásadnímu odsunutí termínu předání. V té době radnice věřila, že bude stavba hotová do 30. července. 

V polovině července letošního roku se začalo s kolaudacemi. První vážnou komplikací bylo neudělení souhlasu od Hasičského záchranného sboru. Ani dnes není stadion kompletně dokončený, ale tři dny před prvním plánovaným utkáním se podařilo zkolaudovat alespoň fotbalovou část a zápas uskutečnit.  

Hradec Králové nevylučuje soudní spor se stavebním konsorciem ohledně termínu dokončení stavby fotbalového stadionu a z něj plynoucích sankcí. Stadion za 650 milionů korun bez DPH měli stavbaři v čele se společností Strabag podle města předat včetně kolaudací 30. června. Podle Strabagu je konečným termínem dokončení díla 29. září.

Hradec Králové nevylučuje soudní spor o termín dokončení stadionu a sankce

Hradec Králové nevylučuje soudní spor se stavebním konsorciem ohledně termínu dokončení stavby fotbalového stadionu a z něj plynoucích sankcí. Stadion za 650 milionů korun bez DPH měli stavbaři v čele se společností Strabag podle města předat...

V současné době radnice věří, že se stadion veřejnosti otevře v neděli 3. září. Na tento termín už je potvrzený například zpěvák Xindl X nebo kapela Monkey Business. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Hradec Králové, Strabag, Geosan Group, radnice, Drbna.cz, Xindl X, Monkey Business, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Práci společností, které staví nový stadion v Hradci Králové, hodnotí veřejnost spíše pozitivně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.