Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalová jednadvacítka by v listopadu měla odehrát přípravu v Hradci Králové

Fotbalová asociace ČR plánuje na nově otevřeném královéhradeckém stadionu v listopadu odehrát přípravné utkání jednadvacítky s dosud neurčeným soupeřem. Šlo by o první zápas některého z reprezentačních výběrů v aréně Pod Lízátky pro 9300 diváků. Podmínkou je inspekce a schválení stadionu ze strany UEFA.

Královéhradecký stadion byl otevřen v sobotu při utkání třetího kola první ligy s Českými Budějovicemi, které domácí vyhráli 5:1. "Votroci" se nevyhnuli technickým problémům, před zápasem v aréně opakovaně vypadl proud. Z toho důvodu domácí klub zrušil plánovaný slavnostní program před výkopem.

"Podle mých informací se na září chystá další kolo slavnostního otevření, mezitím dojde k odstranění celé řady nedostatků, které zlobily při utkání s Budějovicemi. My bez jakéhokoliv prodlení požádáme UEFA o vyslání inspektora, což je nutná podmínka, aby stadion splnil standardy UEFA," uvedl přeseda výkonného výboru FAČR Petr Fousek.

"Chtěli bychom začít přípravným utkáním, abychom si to vyzkoušeli v praxi a přizvali někoho z UEFA, kdo to uvidí v živé zátěži. Pokud vše dobře půjde, pak bychom tam delegovali další zápasy," dodal Fousek.

V březnu příštího roku by FAČR chtěla v Hradci Králové uspořádat už soutěžní utkání jednadvacítky mezi Českem a Islandem v evropské kvalifikaci. Předtím by ráda odehrála přípravný duel "Lvíčat" s dosud neurčeným soupeřem v nedalekých Pardubicích, které otevřely nový stadion s nižší kapacitou v únoru.

"Pardubice mají půl roku náskok, ale také tam ještě neproběhla inspekce UEFA. Máme tam v plánu nejen jednadvacítku, ale i třeba reprezentaci žen nebo některé nižší kategorie. Pro český fotbal je to velmi dobrý moment, že východočeský region má kousek od sebe dva nové stadiony," řekl Fousek.

Jednadvacítka na konci června na evropském šampionátu vypadla už ve skupině a nevyužila velikou šanci po 12 letech projít do vyřazovacích bojů. "Lvíčatům" po nečekaném vítězství nad obhájcem zlata Německem stačila k postupu v posledním utkání s Izraelem remíza, soupeř ale gólem v závěru zvítězil 1:0.

Kouč jednadvacítky Jan Suchopárek, který je smluvně vázán i na nadcházející kvalifikační cyklus, má nadále důvěru výkonného výboru. "Podle mého soudu byl trenér přehnaně sebekritický, což není v našich krajích častým zvykem. Je potřeba se na celé působení trenéra Suchopárka u jednadvacítky dívat v plné šíři. Odehrál postupovou kvalifikaci, úspěšnou baráž a tři zápasy na Euru," řekl Fousek.

"Hodnotím to i tak, že s jednadvacítkou se pracuje nejen kvůli výsledkům, ale i proto, abychom produkovali hráče pro áčko. K tomu došlo. Vše se soustředilo jen na (nepovedené) utkání s Izraelem, ale fotbal je dnes vyrovnaný, předtím jsme odehráli dobré zápasy s Německem a Anglií. Neviděl bych černobíle jako den a noc," uvedl Fousek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky Sport, fotbal, FAČR, Hradec Králové, stadion, jednadvacítka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová jednadvacítka by v listopadu měla odehrát přípravu v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.