Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Oborském a Stříbrném rybníku jsou sinice. Lidé se po koupání mají osprchovat

Rozbory vody odebrané tento týden v koupacích oblastech v Královéhradeckém kraji prokázaly zhoršenou jakost vody způsobenou zvýšeným počtem sinic a chlorofylu-a v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku a také ve Stříbrném rybníku v Malšově Lhotě na okraji Hradce Králové. Hygienici proto doporučují se po koupání osprchovat čistou vodou, uvedli na webu Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje. Ve všech umělých koupalištích v kraji je voda ke koupání vyhovující.

"Na přírodním koupališti ve Vejsplachách ve Vrchlabí na Trutnovsku je aktuálně voda vhodná ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi a ve Wakeparku Plačice je voda vhodná ke koupání bez jakéhokoliv omezení," uvedl Pavel Černý z hradecké KHS.

Voda vhodná ke koupání bez omezení je podle rozborů z tohoto týdne také na koupališti v Teplicích nad Metují, v Janovičkách na Náchodsku a podle rozborů vody z minulého týdne na koupališti Pecka na Jičínsku a na koupališti ve Vamberku na Rychnovsku.

Koupací sezona kvůli špatné kvalitě vody zatím v Královéhradeckém kraji skončila na koupališti v Dolcích u Trutnova, rekreační areál Dolce zůstal v provozu.

U koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí podle hygieniků nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Jakost vody sledují pouze na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Koupání na ostatních nekontrolovaných vodních plochách je na vlastní nebezpečí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Oborském a Stříbrném rybníku jsou sinice. Lidé se po koupání mají osprchovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.