Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Safari Park Dvůr Králové uspořádal Africké dny, jen o víkendu přišly tisíce lidí

Sedmidenní festival africké kultury v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku přilákal přes čtyřicet tisíc lidí. Akce nazvaná Africké dny začala ve dvorské zoo v pondělí 24. července.

Součástí programu byly například škola bubnování, africká gastronomie nebo čtení afrických pohádek Vstup na Africké dny je tradičně v ceně vstupného do zoo. Program Afrických dnů vyvrcholil o víkendu. "Po celý víkend bylo otevřené tradiční africké tržiště s rekordními 20 organizacemi, které obchodují s africkým zbožím nebo v Africe působí. Dorazili umělci, kuchaři a prodejci z Ghany, Konga, Keni, Jihoafrické republiky a Zimbabwe," řekla Markéta Grúňová z dvorského safari parku.

Kromě programu na pódiu amfiteátru procházeli po areálu hudebníci hrající na hudební nástroj mbira. "Jeho zvuk je používán při terapiích a nevadí ani zvířatům v zoo. Návštěvníci se také učili bubnovat na djembe, nechávali si z vlasů zaplétat copánky, naslouchali africkým pohádkám a ochutnávali gastronomické speciality subsaharské Afriky," řekla Grúňová.

Během letošních Afrických dnů nejvíce návštěvníků do dvorského safari parku dorazilo ve čtvrtek, a to 8300 lidí, o 1000 méně v úterý. "Návštěvnicky silný byl i víkend, během nějž do zoo dorazilo celkem 12.000 lidí," dodala.

Dvorská zoo, kterou vlastní Královéhradecký kraj, se zaměřuje na Afriku, známá je například úspěšným chovem afrických kopytníků či nosorožců. Loni návštěvnost zoo vzrostla meziročně o 23 procent na rekordních 669.432 lidí. Zoo je nejnavštěvovanějším turistickým cílem ne východě Čech.

Součástí zoo je také oblíbené safari, v němž lidé ve vozidlech jedou mezi volně žijícími zvířaty. Safari založil Josef Vágner, který byl ředitelem dvorské zoo v letech 1965 až 1983. Podle safari, které Vágner inicioval, začala dvorská zoo pro celou zahradu používat nový marketingový název Safari Park Dvůr Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Safari Park

Štítky ČR, Afrika, zábava, příroda, zoo, Dvůr Králové nad Labemfa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park Dvůr Králové uspořádal Africké dny, jen o víkendu přišly tisíce lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.