Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na kontě sbírky na podporu rodiny tragický zesnulého hasiče z Kolína je skoro milion

Celý život měl před sebou, ale osud rozhodl jinak. 34 letý otec od rodiny z Kolína, hasič Zdeněk, přišel o život na cestě k zásahu. Hasiči i fotbalisté vyhlásili veřejnou sbírku na podporu rodiny.

Při nočním zásahu zemřel mladý asič Zdeněk z Kolína. Spousta kamarádů se smutnou zprávu dozvěděla z Facebooku. „Včera v noci při hasičském zásahu tragicky zahynul náš syn Zdeněk, byl to i výborný festivalový parťák, svědomitý tatínek a manžel, vždy ochotný komukoliv pomoci. Je tu po něm strašně prázdno,“ napsal Zdeňkův otec na sociální síti.

 „O život přišel mladý hasič, bezvadný kluk, táta od malého dítěte, syn skvělých rodičů. Další hasiči byli zraněni a já jim přeju uzdravení bez komplikací. Tohle je bolestná připomínka toho, jak pro nás každý den hasiči i policisté riskují své životy,“ uvedl na twitteru Vít Rakušan, bývalý starosta Kolína.

Nehoda se stala minulý týden ve středu krátce před třiadvacátou hodinou. Kolínští hasiči byli vysláni na požár rodinného domu v obci Krakovany. K požáru ale nedojeli. Při cestě k zásahu došlo k tragické dopravní nehodě hasičské cisterny. Tři příslušníci utrpěli zranění, která si vyžádala zdravotní ošetření, a bohužel i jedno smrtelné zranění.. „Po cestě řidič s cisternou naplněnou vodou havaroval. Nejprve narazil do semaforu, následně do rodinného domu, kdy v důsledku nárazu došlo k utržení pravého předního kola, a cisterna skončila převrácená na boku. Uvnitř zůstala zaklíněna celá posádka vozu,“ uvedla na webu policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Zahynul, když jel k zásahu. Dnes uctili hasiči po celé republice jeho památku

Úderem jedné hodiny odpolední dnes vyjeli před budovy Hasičských záchranných sborů po celé republice hasiči s technikou, aby se zapnutými výstražnými světelnými zařízeními uctili památku jejich kolegy, Zdeňka Hejduka z centrální stanice Kolín....

V souvislosti s touto tragickou událostí vyhlásila základní organizace Odborového svazu hasičů Kolín, ve spolupráci s HZS Středočeského kraje veřejnou sbírku na podporu Zdeňkovy rodiny. Pro účel sbírky byl zřízen transparentní účet 6454209359/0800. A další sbírku, do které už lidé poslali skoro milion, vyhlásil Okresní fotbalový svaz Kutná Hora.  Pokud by chtěl někdo touto cestou přispět, tak číslo transparentního účtu je 131-1013790237/0100.. Sbírka potrvá do konce září.

Ohodnoť článek

Foto HZS ČR

Štítky rodina, Kolín, Facebook, Vít Rakušan, hasič, sbírka, Zdeněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kontě sbírky na podporu rodiny tragický zesnulého hasiče z Kolína je skoro milion  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.