Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Modernizace sportovního areálu v Hronově už spolkla desítky milionů

Přestavba sportovního areálu za 76 milionů korun na okraji šestitisícového Hronova dosud vyšla na 52 milionů korun. Stavební práce by měly skončit na podzim. Teď sem zamíří elektrikáři a topenáři.

Modernizace areálu začala zemními a demoličními pracemi na podzim 2021, kdy stavbaři odstranili zchátralý hlavní objekt se zázemím, který nahradí nový. Jde o největší investiční akci Hronova za poslední léta.

"Jedeme podle harmonogramu, hotovo by mělo být koncem listopadu 2023. Areál v celém rozsahu bude možné využívat od jara roku 2024," řekl starosta Petr Koleta. Hotová jsou podle něj všechna sportoviště, která již mají za sebou i předběžnou kolaudaci, to znamená tréninkové hřiště pro fotbalisty s umělou trávou a osvětlením, dvě antuková hřiště pro volejbal a nohejbal, jedno hřiště na beach volejbal včetně osvětlení a kompletní víceúčelové hřiště. "Za určitých bezpečnostních podmínek je lze od minulého týdny využívat, jsou oddělená od staveniště," řekl Koleta.

Hlavní budova, kde bude zázemí pro sportovce, je ve fázi hrubé stavby. "Na začátku srpna se už začnou dělat vnitřní rozvody, voda, elektro či vzduchotechnika, nastoupí topenáři," řekl Koleta.

Práce loni zkomplikovaly neshody radnice s předchozí stavební firmou, se kterou na podzim po vzájemné dohodě spolupráci ukončila. Firma udělala většinu prací, například komunikace, sportoviště, parkoviště či oplocení areálu. Jiná firma, náchodská společnost Vše pro stavby, která vzešla z dalšího výběrového řízení, modernizaci sportovního areálu podle starosty dokončí. "Dokončí kompletně budovu zázemí, areálové komunikace, tréninkové travnaté a dětské hřiště, včetně zeleně," řekl Koleta.

I

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hronov

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, stadion, Hronov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace sportovního areálu v Hronově už spolkla desítky milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.