Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trutnov je zase o něco hezčí, park v Horním Starém Městě prokoukl

Knihobudka, hračkobudka, lavičky, květiny a mnoho dalšího, revitalizace parku vedle kostela sv. Václava v Horním Starém Městě je hotová. Trutnovská radnice na ni získala dotaci.

Úprava parku začala na konci října loňského roku. Nejprve se pokácely přerostlé a nebezpečné dřeviny a místo nich se vysadila nová zeleň. Po zimní přestávce práce pokračovaly. „Chtěli jsme zde vytvořit příjemné místo na krátké procházky či trávení volného času. V parku jsou nové lavičky i herní prvky. Můžete si sem přijít zahrát například šachy nebo dámu a další hry. Novinkou je knihobudka a hračkobudka na výměnu použitých knih a hraček, které jsou stále funkční. Věřím, že se park bude líbit a lidé si sem najdou cestu,“ říká Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.   

V parku byly vytvořeny nové mlatové cesty, osázeny květinové záhony, instalován nový mobiliář, jako například lavičky, posezení, odpadkové koše apod. Revitalizaci zajišťovaly Technické služby Trutnov, s. r. o., za zhruba 3,8 milionu Kč. Dotace ze Státního fondu životního prostředí činila zhruba tři miliony korun. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky Horní Staré Město, kostel, Trutnov, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov je zase o něco hezčí, park v Horním Starém Městě prokoukl  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.