Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Královéhradecký kraj udělí Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost

Královéhradecký kraj vyhlašuje vůbec poprvé regionální soutěž Cena hejtmana za společenskou odpovědnost. Organizace podnikatelského i veřejného sektoru včetně škol a obcí se mohou přihlašovat do 31. srpna 2023.

Posláním soutěže je ocenit aktéry, kteří jsou v návaznosti na svou činnost regionálně, sociálně, ekonomicky či environmentálně odpovědní a poskytují pozitivní přínos pro společnost.

„Společenská odpovědnost v posledních letech nabývá na svém významu, protože odráží ochotu a snahu jednotlivých subjektů podílet se na rozvoji kvality svého okolí a tím i celého kraje. Těší mě, že zapojením do soutěže oceníme právě ty regionální aktéry, kteří se společenskou odpovědností aktivně a nad rámec svých zákonných povinností zabývají. Jejich komplexní a proaktivní přístup totiž zásadně přispívá k tomu, že jsme krajem, ve kterém se nejen dobře žije, ale také pracuje,“ okomentoval udílení ceny za společenskou odpovědnost hejtman Martin Červíček.

Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost kraj udělí ve dvou kategoriích, a to pro soukromý a veřejný sektor. Podmínkou přihlášení do soutěže je vyplnění sebehodnotícího dotazníku do 31. srpna 2023. Konečné pořadí účastníků stanoví hodnotitelská komise, ve které jsou vedle zástupců kraje i zástupci Rady kvality ČR.

Ocenění realizuje Rada kvality ČR od roku 2009, kdy byl v Moravskoslezském kraji vyhlášen první ročník. Ocenění v současnosti udílí také dalších osm krajů ČR, ke kterým letos přibyde také Královéhradecký kraj. Záštitu soutěži uděluje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.

Zájemci se mohou přihlašovat prostřednictvím odkazu na webu www.kr-kralovehradecky.cz/cenahejtmana/, kde najdou všechny potřebné informace. Vyhlášení výsledků a slavnostní předání ocenění v obou kategoriích se uskuteční letos v listopadu.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Martin Vašíček

Štítky kraj, cena hejtmana, Martin Červíček, hejtman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj udělí Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.