Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecká sportoviště projdou revitalizací. Technické služby se zaměří na úsporné osvětlení a hrací plochy

Sportoviště ve správě Hradce Králové projdou revitalizací. Technické služby se chtějí zaměřit na nové a úsporné osvětlení, LED obrazovky a také hrací plochy. Do údržby radnice investuje 15 milionů korun. Největší rekonstrukci čeká sportovní halu v Třebši.

„Tam nainstalujeme nové osvětlení. Úsporná světla potom doplníme moderní LED obrazovkou s novou časomírou,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek Pavel Vrbický (Piráti). Nová obrazovka nahradí tu stávající. Díky její pomoci půjde řídit všechno zařízení celé sportovní haly včetně sirén.  

Kromě toho se v Třebši bude opravovat i povrch hrací plochy. „Opravou chceme zvýšit celkovou úroveň kvality pro sportovce a pro mezinárodní akce,“ vysvětluje Vrbický. Právě tato hala spolyká nejvíce z připravených peněz. Práce vyjdou na zhruba 5,3 milionu korun a hotovo má být do konce září.  

Další práce čekají zaměstnance technických služeb i v areálu TJ Dynamo Plácky. Zde je třeba opravit hřiště na plochu s umělým trávníkem a sítěmi. V rámci této modernizace se počítá i s vybudováním workoutového hřiště s venkovní posilovnou. V tomto případě jde o 5,3 milionu korun. Práce mají začít ještě v červenci a potrvají tři měsíce.  

Na konci srpna bude následovat oprava poškozených míst tartanové dráhy na hřišti Základní školy Mandysova. „Dráhu a doskočiště musíme opravit především kvůli prasklinám od kořenů. Obnovíme vrchní vrstvu a celou dráhu nově nalajnujeme,“ uvádí v tiskové zprávě vedoucí sportoviště TSHK Michal Koťan

Dalších 4,5 milionu korun si vyžádá výměna povrchu na antukových kurtech v části Rusek. Modernizací projde i sportovní areál Pouchov.  

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Špelda

Štítky osvětlení, sportoviště, hřiště, Třebeš, LED, osvětlení, obrazovka, kurt, tenis, lajnování, technické, služby, inovace, rekonstrukce, modernizace, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká sportoviště projdou revitalizací. Technické služby se zaměří na úsporné osvětlení a hrací plochy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.