Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Hasiči na Hradecku zasahovali u požáru pole. Škoda je předběžně sto tisíc

Druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř byl dnes odpoledne vyhlášen kvůli požáru pole u obce Sendražice na Královéhradecku. Požár na území o ploše zhruba dvou hektarů byl nahlášen zhruba ve 14:35 a uhašen po 16:00. Hořelo strniště, na místě zasahovaly desítky hasičů. Škoda je předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. Stoupající dým z pole byl viditelný zdaleka. Příčiny požáru hasiči vyšetřují.

"Požár je v současné chvíli zlikvidován, místo zásahu je předáno majiteli pozemku, jednotky se vrací zpět na své základny," sdělil v 16:15 Ondřej Čuhanič z krajského ředitelství hasičů v Hradci Králové. Podle něj nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovaly tři profesionální a čtyři dobrovolné jednotky.

V Královéhradeckém kraji od pondělí platí mimořádné opatření proti šíření požárů. Hejtman Martin Červíček (ODS) po dohodě s hasiči vydal zákaz rozdělávání ohňů ve volné přírodě, včetně pálení klestí na zahradách. Důvodem vyhlášení opatření jsou vysoké teploty, sucho a nepříznivá předpověď počasí pro následující dny.

Požárů v přírodě v Královéhradeckém kraji v posledních dnech přibývá. Hasiči v regionu například v prvním prázdninovém týdnu evidovali 18 požárů, kdežto loni ve stejnou dobu jich bylo osm a v roce 2021 na začátku prázdnin pouze tři požáry.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, počasí, Hradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Hradecku zasahovali u požáru pole. Škoda je předběžně sto tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.