Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tři hokejisté Hradce Králové mají za doping zastavenou činnost

Disciplinární komise hokejové extraligy zastavila činnost hráčům Hradce Králové Martinu Štohanzlovi, Kevinu Klímovi a Graeme McCormackovi, kteří během semifinálové série play off proti Vítkovicím porušili pravidla o dopingu. Konečné rozhodnutí vynese Antidopingový výbor ČR. V tiskové zprávě o tom dnes informovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

"Aktuální předběžné opatření, které činíme dle platné antidopingové směrnice, je projevem naší snahy o jasné dodržování standardů fair play. Do dořešení antidopingového řízení tak zmínění hráči nebudou mít ani teoretickou šanci zasáhnout do přípravných zápasů či soutěží,“ uvedl ředitel extraligy Martin Loukota.

Na konci května vyšlo najevo, že tři hradečtí hokejisté odevzdali vzorek pozitivní na blíže nespecifikovanou zakázanou látku. Vedení Mountfieldu následně oznámilo, že do vyřešení případu hráčům pozastavilo smlouvy a vyřadilo je z kádru.

Podle webu iSport.cz hráči užili doplněk stravy, na jehož obalu nebyla přítomnost zakázané látky uvedena. Měl jim pomoci lépe se vyrovnat s následky chřipky, kterou předtím prodělali. Ředitel Antidopingového výboru Martin Čížek potvrdil, že šlo o látku patřící mezi stimulanty, ne o drogy.

Vedení soutěže chce před začátkem nové sezony hráče poučit o výživových doplňcích a antidopingových pravidlech. "Konference na téma antidopingu se 5. září zúčastní povinně zástupci realizačních týmů všech extraligových klubů. Na tuto konferenci bude navíc navazovat online seminář přístupný všem hráčům extraligy,“ doplnil Loukota.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, doping, disciplinární

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři hokejisté Hradce Králové mají za doping zastavenou činnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.