Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: Hradecký kraj je druhým nejlepším místem pro život v zemi. Porota ocenila bezpečnost i péči o děti

Královéhradecký kraj je druhým nejlepším místem pro život, vyplývá to z dat organizace Místo pro život. Porota ocenila bezpečnost, odpadové hospodářství, cestovní ruch i péči o děti a seniory. Vítězem se stala Praha, na třetím místě je kraj Vysočina.

„Při celorepublikovém srovnání dosahuje Královéhradecký kraj nadprůměrných výsledků téměř ve všech zkoumaných kritériích zdravotní a sociální péče, jako je počet lékařů i zubařů v přepočtu na tisíc obyvatel, počtu lékáren na sto tisíc obyvatel, kapacitě zařízení pro seniory nebo průměrné naději na dožití věku u mužů i žen,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí projektu David Pavlát.  

Podle organizátorů je v Královéhradeckém kraji na výborné úrovni i odpadové hospodářství. Lidé v našem kraji vyprodukují úplně nejméně komunálního odpadu na jednoho obyvatele v celé České republice.  

V otázce bezpečnosti pro Královéhradecký kraj platí velmi nízký počet trestných činů, požárů a také jeden z nejmenších počtů dopravních nehod v přepočtu na jeden kilometr silnic. 

ANKETA: Oznámkujte život v hradeckém kraji (jako ve škole)

Celkem hlasovalo56 čtenářů

„Jakýkoliv průzkum, který poukazuje na spokojenost obyvatel s kvalitou života v regionu, mě jako hejtmana kraje nesmírně těší. Porovnávání dat z jednotlivých krajů občas sice působí jako míchání jablek s hruškami, důležitý je ale názor dotazovaných,“ doplňuje na webu kraje hejtman Martin Červíček (ODS).  

Královéhradecký kraj naopak propadl v průzkumu spokojenosti v oblasti ekologie a životního prostředí. Konkrétně v oblasti recyklace. Index reálné spokojenosti se vyšplhal na 15,2 procenta, což je druhý nejnižší v celé České republice.  

Ohodnoť článek

Foto hkregion.cz

Štítky Královéhradecký kraj, Praha, Kraj Vysočina, Česko, péče o děti, Místo pro život, hodnocení, druhé, místo, kvalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Hradecký kraj je druhým nejlepším místem pro život v zemi. Porota ocenila bezpečnost i péči o děti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.