Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do vazby se podařilo zavřít recidivistu, který se před zákonem schovával v zahraničí. I tam kradl

Na policii v Náchodě nakonec skončil hledaný muž, který se rok ukrýval v zahraničí. Osmatřicetiletý recidivista byl hledaný kvůli krádežím a poškozování cizí věci. Jeho plánem bylo utéct před zákonem do zahraničí.

Během posledního roku se schovával na Korsice, v Belgii, Finsku, Norsku, a nakonec také Dánsku. V České republice byl přitom sedmnáctkrát trestán. V Německu měl problém se zákonem šestkrát. Ve Švédsku, Rakousku a Dánsku jednou.  

“Kriminalisté ho viní z toho, že měl od února loňského roku nejdříve vniknout do prodejny a odcizit finanční hotovost spolu s elektronikou. Zároveň v dalších sedmi případech měl vniknout do rodinných domů, kde byl však ve čtyřech případech majiteli překvapen, a tak se mu nepodařilo nic odcizit,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Kromě toho se vloupal i do restaurace, kde ukradl číšnickou peněženku i s hotovostí. 

Kvůli jeho chování byl na muže vydán evropský zatykač. Zadržet se ho podařilo v Dánsku, odkud ho vydali do České republiky. Soud pak vyhověl návrhu na uvalení vazby. Muži nyní hrozí za přečin krádeže, porušení domovní svobody a poškození cizí věci v případě prokázání viny až dvouletý pobyt za mřížemi. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Dánsko, Náchod, Česko, Finsko, Norsko, Německo, Belgie, Švédsko, Rakousko, Korsika, krimi, zloděj, recidivista, vazba, dopadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do vazby se podařilo zavřít recidivistu, který se před zákonem schovával v zahraničí. I tam kradl  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.