Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Začala oprava kruhového objezdu u ČKD v Hradci Králové. Řidiči musejí objížďkami

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) dnes začalo opravovat frekventovaný kruhový objezd u ČKD na severozápadním okraji Hradce Králové. Řidiči musejí do 6. září počítat s výrazným omezením a objížďkami, které vedou po dálnici D11. Kromě kruhového objezdu stavbaři z firmy Eurovia CS opraví i úsek silnice od objezdu k železničnímu přejezdu ve směru na Jaroměř. Stavba přijde na 29 milionů korun bez DPH.

Kruhový objezd, na němž se stýkají silnice první třídy číslo 11 a 33 od Hradec Králové, Jičína, Náchoda a Prahy, je ode dneška průjezdný pouze ve směru od Jičína do Hradce Králové a opačně. Směry na Prahu a Jaroměř jsou uzavřené. Dnes dopoledne se na kruhovém objezdu podle zjištění zpravodaje ČTK kolony netvořily a provoz byl plynulý.

Řidiči jedoucí ve směru kruhová křižovatka ČKD - Praha jezdí objížďkou po dálnici D11 mezi sjezdy Bláhovka a Plotiště na 90. a 95. kilometru dálnice. "Řidiči jedoucí ve směru kruhová křižovatka ČKD - Jaroměř využívají dálnici mezi sjezdy Plotiště a Smiřice na 95. a 104. kilometru. Jízda po dálnici v rámci objížďky je osvobozena od dálničního poplatku," řekla regionální mluvčí ŘSD Petra Drkulová.

Řidiči aut do hmotnosti 12,5 tuny mohou při cestě od Jičína využít jednosměrnou objížďku přes obec Světí na silnici I/33 Hradec Králové - Jaroměř.

Do rozsáhlé rekonstrukce kruhového objezdu a silnice k železničnímu přejezdu se ŘSD mohlo podle Drkulové pustit až ve chvíli, kdy se otevřela dálnice D11. "Stávající vozovka objezdu vykazuje deformace, rozpad krytu, trhliny. Zřetelná je nehomogenní skladba konstrukce vozovky," uvedla mluvčí. Práce budou rozdělené na čtyři etapy, vše by mělo být hotové v polovině září.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala oprava kruhového objezdu u ČKD v Hradci Králové. Řidiči musejí objížďkami  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.