Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Jičíně mohou řidiči platit parkování aplikací. Podobnou službu zatím nabízí jen málo měst

Řidiči v Jičíně už nemusí hledat drobné na zaplacení parkovného. Nově mohou poplatek uhradit pomocí aplikací Smart4City a ParkSimply. Obě jsou ke stažení zcela zdarma. Město pohádek se tak přidává k dalším městům v Královéhradeckém kraji, které podobný způsob umožňují.

„Dosavadní metody úhrady parkovného zůstávají v provozu, řidič tedy může i nadále zakoupit lístek u stojanu nebo použít SMS,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš. Aplikace mohou řidiči stáhnout do svých chytrých telefonů z Google Play nebo App Store. 

Služba ve funguje od včerejšího rána. Podle města se jedná o důležitý prvek pro rozvoj cestovního ruchu v Jičíně. „Parkování je první věcí, kterou musí návštěvník (řidič) v každém městě vyřešit. Jde tedy o první setkání se službami města,“ dodal Jireš.  

Jičín je zároveň prvním městem, který se rozhodl k placení parkování používat aplikaci Smart4City. ParkSimply v regionu používají řidiči v Hradci Králové, Rychnově nad Kněžnou, Dobrušce, České Skalici a Dvoře Králové nad Labem.  

Za parkování se v Jičíně platí každý všední den od 8:00 do 17:00. O víkendu pouze od 8:00 do 13:00. Prvních 30 minut je za pět korun, hodina za 10. Každá započatá hodina stojí řidiče dalších 20 korun. Mimo tento čas a o svátcích je parkování ve městě zdarma.  

Ohodnoť článek

Foto Florian Pircher | Pixabay

Štítky Jičín, parkování, Královéhradecký kraj, Google Play, App Store, platba, poplatek, aplikace, telefon, moderní, služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně mohou řidiči platit parkování aplikací. Podobnou službu zatím nabízí jen málo měst  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.