Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hradec Králové pořídí na některá svá hřiště houpačky pro postižené děti

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce června.

Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Pracovníci Technických služeb v těchto dnech instalují houpačku na dětském hřišti s letním mlhovištěm. „Místo pro houpačku jsme zvolili záměrně v bezprostřední blízkosti vzdělávacího a zdravotně sociálního centra PROINTEPO,“ uvádí náměstek primátorky pro sociální oblast Pavel Vrbický.

Tělesně postižené děti nebudou tedy muset překonávat chodníky s obrubami nebo nezpevněné travnaté plochy.  „Plochu pod houpačkou vyhotovíme ze speciální lité pryže, tak abychom zajistili bezpečný přístup dětí s tělesným postižením,“ dodává k instalaci ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Houpačka bude mít navíc výhodu unikátního potahu, který dokáže tlumit nárazy a odolá povětrnostním vlivům a UV záření. Cena houpačky včetně dopadové plochy vyjde na zhruba 250 tisíc korun včetně DPH. TSHK předpokládají za dobrého počasí dokončení montáže už 10. června 2023.

Druhou houpačku osadí technici TSHK na dopravním hřišti v Třebši. Herní prvek bude sloužit zejména vozíčkářům, kteří s pomocí speciální nástupní plochy najedou na houpačku. Cena včetně rampy pak vyjde na téměř 230 tisíc korun s DPH. Instalace bude probíhat od 15. června 2023 a předpokládaný konec prací bude na konci měsíce.

Během letošního roku Technické služby navíc opraví nebo vymění i další herní prvky v celkové hodnotě až dva a půl milionu korun, které včetně financí na houpačky poskytlo město Hradec Králové. Ve Svobodných Dvorech čeká techniky například výměna dopadových ploch, v Jiráskových sadech nebo v Plačicích opravy herních prvků. Unikátní novinkou bude i interaktivní herní prvek na hřišti u Lachtana. „Hra kombinuje digitální svět internetu s fyzickou aktivitou. Lokalitu jsme navíc vybrali z důvodu bezprostřední blízkosti velké základní školy, tak aby děti prvek využívaly co nejčastěji,“ uzavírá náměstek Vrbický.

Ohodnoť článek

Foto MŠ Štefcova

Štítky houpačka, Hradec Králové, Třebeš, hřiště, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové pořídí na některá svá hřiště houpačky pro postižené děti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.