Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jičínská knihovna nabízí knihy k adopci. Čtenáři tak knihovníkům ušetří práci při stěhování

Knihovnu Václava Čtvrtka v Jičíně čeká velká rekonstrukce a je třeba ji kompletně vystěhovat. Většina knih se přestěhuje do náhradních prostor. Vedení knihovny však přišlo s nápadem na „adopci knih“. Čtenář si bude moct půjčit knížku na delší dobu a tím usnadní stěhování.

„Výpůjční lhůta knih, které si čtenáři půjčí v červnu, bude prodloužena až do září. Vrácení pak tedy proběhne do již přestěhované knihovny,“ vysvětluje princip adopce knih mluvčí radnice Jan Jireš. Čtenář tak nebude muset knihu vrátit do jednoho měsíce a knihovně odpadne práce se stěhováním.  

„Část svého inventáře umístí dočasně v bývalém hotelu Slavia a z větší míry knihovna využije svou pobočku v ulici Na Jihu. Vystěhování městské knihovny bude velmi náročný úkol, a v podstatě také velmi ojedinělý,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí. 

Rekonstrukce knihovny je letošní největší investiční akcí města. Projektové náklady radnice zatím odhaduje na více než 70 milionů korun. Příprava rekonstrukce trvá už osm let. Hotovo má být do roku 2025.  

Ohodnoť článek

Foto Luboš Houska | Pixabay

Štítky kniha, knihovna, adopce, stěhování, Václav Čtvrtek, Jičín, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská knihovna nabízí knihy k adopci. Čtenáři tak knihovníkům ušetří práci při stěhování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.