Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stavba tenisové haly v Jičíně se protáhne o půl roku a bude dražší o pět milionů

Stavba tenisové sportovní haly v Jičíně se prodlouží o půl roku a bude dražší téměř o pět milionů korun. Důvodem jsou problémy s ukotvením stavby po nalezení starých a v plánech nezakreslených inženýrských sítí. Zdržení a vyšší náklady zapříčinilo i to, že se stavbaři z firmy Valc museli vypořádat s vysokou hladinou spodní vody. Podle nového harmonogramu by hala měla být hotová na konci letošního roku a přijít na 62 milionů korun včetně DPH.

Sportoviště sedmnáctitisícové město buduje od loňského roku v městském sportovním areálu v Lipách, kterému hala pro tenis zatím chybí. Hala vzniká na místě místě dvou tenisových kurtů a bude víceúčelová. Využívat ji budou moci kromě tenistů i další sportovci.

Jičínský sportovní areál v Lipách zahrnuje velkou sportovní halu, krytý bazén a venkovní hřiště a sportoviště. Konají se v něm soutěže celostátního významu. Díky hale se tenis v Jičíně stane celoročním sportem a radnice věří, že hala přispěje k dalšímu rozvoji tenisu a sportování ve městě.

Na stavbu město získalo dotaci sedm milionů korun od Královéhradeckého kraje. Hala by totiž měla sloužit nejenom obyvatelům Jičína, ale i například turistům a sportovcům z širšího regionu.

Halu bude tvořit ocelový rám opláštěný izolačními panely. Součástí investice bude i stavba zázemí a toalet, tribuny a spojovacího krčku s moderním objektem šaten, který město v areálu postavilo v roce 2017.

Zatím poslední velkou investicí města do sportovišť byla právě stavba šaten za 41 milionů korun bez DPH. Předtím Jičín v roce 2011 nákladem zhruba 100 milionů korun přestavěl zimní stadion, když stavbaři zastřešili otevřené kluziště a postavili jeho nového zázemí.

Hlavní současnou investicí Jičína je stavba sítí, komunikací a veřejných prostranství pro novou obytnou čtvrť na místě bývalých kasáren. Za téměř čtvrt miliardy korun s DPH ji od loňského března buduje sdružení firem Eurovia CS a Stavoka Kosice. Stavba by měla být hotová v roce 2025. Jde o největší investici v novodobé historii města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, kondice, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba tenisové haly v Jičíně se protáhne o půl roku a bude dražší o pět milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.