Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič pod vlivem srazil a vážně zranil chodkyni. Vzhledem k věku mu hrozí poloviční trest

V hledáčku policie skončil mladík, který boural u jednoho z obchodních center v Náchodě. Během této nehody srazil sedmapadesátiletou chodkyni, pro kterou musel záchranářský vrtulník. Po příjezdu policie se mladík bránil. Policisté s mladistvým provedli dechovou zkoušku, která prokázala více než 2,5 promile alkoholu.

„Mladík měl v prostoru parkoviště vozidlem Ford Galaxy narazit do kovového sloupku, poškodit skleněnou výplň výlohy obchodního domu a následně srazit chodkyni,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. S vážným zraněním ji záchranářský vrtulník přepravil do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Mladík policii nadýchal 2,5 promile, test na drogy byl negativní. Na místě ho policisté museli zadržet pomocí donucovacích prostředků. Ještě před jejich příjezdem ho na místě udržel jiný policista v době svého osobního volna.

Mladík za volantem má vyslovený platný zákaz řízení. V případě dospělé osoby hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až pětiletý pobyt za mřížemi, mladistvému trest poloviční.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Náchod, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Ford Galaxy, mladík, alkohol, nehoda, zranění, doprava, trest, poloviční

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tera Ivan

Ještě by mě zajímalo, kolik je "mladíkovi" let.

Středa, 7. června 2023, 16:30Odpovědět

Tera Ivan

Mladý nebo starý je v tomto případě jedno. Má platný zákaz řízení, tak normální trest, žádný snížený. Evidentně si z trestu nic nedělá, tak přitvrdit.

Středa, 7. června 2023, 16:28Odpovědět

Řidič pod vlivem srazil a vážně zranil chodkyni. Vzhledem k věku mu hrozí poloviční trest  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.