Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víetnamci na Hradecku načerno prodávali cigarety i tabák, business jim překazili celníci

Akce hradeckých celníků Vulkán přinesla ovoce, lépe řečeno stovky tisíc načerno prodávaných cigaret a stovky kilogramů řezaného tabáku. Obchod trojici vietnamských obchodníků slušně vynášel.

Hradečtí celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel provedli zátah v rámci akce „VULKÁN“.  Při prověřování se zaměřili na skupinu osob vietnamské národnosti, která obchodovala s padělky cigaret zn. Marlboro. Ty pak prodávala bez tabákových nálepek v obchodech s potravinami na Trutnovsku. Při prohlídkách zajistili 200 000 cigaret (např. MARLBORO, ROTHMANS, RICHMOND) a 300 kilogramů řezaného tabáku bez platných tabákových nálepek. Daňový únik na zajištěném zboží celníci vyčíslili na 1 670 964 korun.

"V průběhu úkonů trestního řízení celníci zadrželi 3 osoby, zajistili finanční hotovost v celkové výši 840 000 korun a motorové vozidlo zn. BMW X6 jako náhradní hodnotu za výnos z trestné činnosti," uvedla v tiskové zprávě tisková mluvčí Generální ředitelství cel Martina Kaňková. Podezřelé osoby s nelegálními tabákovými výrobky obchodovaly nejméně od dubna 2021. Klientelu tvořili místní lidé v obcích. Ke skladování užívali pronajaté prostory mimo své bydliště a prodejny.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Generální ředitelství cel

Štítky Marlboro, Richmond, okres Trutnov, cigarety, celníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víetnamci na Hradecku načerno prodávali cigarety i tabák, business jim překazili celníci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.