Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dálkový odečet energií se Královéhradeckému kraji vyplácí. Projekt ocenilo i ministerstvo

Takzvaný dálkový odečet energií využívá Královéhradecký kraj relativně nově. Pilotní projekt funguje. Dokonce ho ocenilo Ministerstvo vnitra ČR, které hejtmanství předalo cenu za inovace ve veřejné správě. Dálkové odečty Královéhradeckému kraji poskytují přehled nad hospodařením s energiemi v krajských budovách v celém regionu.  

„Zároveň tento systém dokáže při nestandartních odběrech například vody kontaktovat odpovědnou osobu a tím předejít škodám spojeným s případnou havárií. Součástí chytrého řešení energetické hospodárnosti je také kalendář revizí nebo e-learning pro energetické managery,“ popsal v tiskové zprávě náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti).  

Prostřednictvím tisícovky měřidel systém sleduje spotřebu v téměř 300 objektech po celém Královéhradeckém kraji. Zprovoznění projektu Královéhradecký kraj vyšlo na 14 milionů korun. Deset milionů se podařilo získat z dotace. 

Královéhradecký kraj získal v pořadí již druhou Cenu ministerstva vnitra ČR za inovaci ve veřejné správě. První ocenění obdržel za projekt Datový katalog otevřených dat a Datový portál KHK v roce 2022. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto geralt | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, energie, projekt, Ministerstvo vnitra České republiky, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálkový odečet energií se Královéhradeckému kraji vyplácí. Projekt ocenilo i ministerstvo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.