Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

OBRAZEM: Divadlo Drak z Hradce Králové navštívilo mezinárodní festival v Edinburghu

Hradečtí zástupci Divadla Drak a festivalu Regiony navštívili další významný zahraniční divadelní festival. Edinburgh International Children's Festival je jeden z největších svého druhu a zaměřuje se na divadelní představení určená dětskému publiku. To vše bylo možné díky dotaci Královéhradeckého kraje.

„Během svého třídenního pobytu Tomáš Jarkovský a Barbora Kalinová navštívili šest divadelních představení, dvě debaty na témata Queer tvorba pro mladé publikum a Klimatická úzkost a zúčastnili se setkání s promotéry z celého světa,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu Martina Marková z Divadla Drak. 

Divadlo Drak v Hradci Králové má v zahraničních festivalech velkou zkušenost. A ne pouze jako účinkují. Samo pořádá například Gaudeamus theatrum. Letos se mezinárodního setkání v Hradci Karlové zúčastnilo 30 vysokoškoláků z České republiky, Polska a Bulharka. 

Stěžejní součástí programu byl týdenní workshop pod vedením izraelského loutkoherce, režiséra, performera a lektora Ariela Dorona a francouzského režiséra, herce a zakladatelem souboru Cie Bakelite Oliviera Rannou. Ti jsou hradeckému publiku dobře známi z předchozích ročníků Mezinárodního divadelního festivalu Regiony.  

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak

Štítky festival, Divadlo Drak, Edinburgh, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, divadelní festival, divadelní představení, Tomáš Jarkovský, Martina Marková, divadlo, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Divadlo Drak z Hradce Králové navštívilo mezinárodní festival v Edinburghu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.