Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Copak je to za vojáka: cvičení policie a armády se konalo za běžného provozu v ulicích Hradce Králové

Policie Královéhradeckého kraje a členové 43. výsadkového pluku Armády ČR uspořádali společné cvičení. To se konalo za běžného provozu přímo v Hradci Králové. Policisté si vyzkoušeli pátrání po uprchlém vězni, vojáci nepozorovaný přesun bez podpory.

„Jednalo se o druhé společné cvičení v takto unikátních podmínkách, kdy pro každou ze zúčastněných stran mělo cvičení v terénu svůj význam,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná. Výsadkáři měli za úkol dostat se nepozorovaně z bodu A do bodu B. To vše na ploše 12 kilometrů čtverečních a bez informační podpory. Naopak policisté jim tuto cestu stěžovali hlídkami, drony a pátráním. Považovali je za uprchlé vězně.  

Do cvičení v Hradci Králové se zapojili dvě desítky policistů. „Museli si přitom poradit s rekognoskací terénu a obsazením hlavních bodů poměrně rozsáhlého území s minimem policejních sil,“ uvedl v tiskové zprávě velitel Krajské pořádkové jednotky Libor Haken. Policisté měli k dispozici i podporu Letecké služby Policie ČR. Ta uprchlé vězně (výsadkáře) odhalovala pomocí dronu.  

Během celého cvičení sledovali počínání policistů i vojáků jejich velitelé. „Výcvik byl prospěšný pro obě strany, došlo k výměně informací i vlastní strategie při samotné akci, proto budou podobná cvičení pokračovat i v budoucnu,“ uvedla Konečná.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Armáda České republiky, Letecká služba Policie ČR, policie, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Copak je to za vojáka: cvičení policie a armády se konalo za běžného provozu v ulicích Hradce Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.