Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Už zítra startuje sezóna cyklobusů, svezou vás na Šerlich i do Toulovcových maštalí

Cyklisté si mohou od zítřka usnadnit cestu do Orlických hor, startuje sezóna cyklobusů. K dispozici bude pět linek. Dopraví vás na Šerlich i Toulovcových maštalí.

Tak jako každý rok vám cyklobusy i v letošní letní sezóně usnadní poznávání turistické oblasti Českomoravské pomezí a okolních regionů. Provoz autobusů uzpůsobených pro převoz kol bude zahájen už zítra. Pět linek bude propojovat turisticky atraktivní místa vždy o víkendech a státních svátcích až do 1. října. Jejich služeb můžete využít, ať už se vydáte na pěší túru nebo patříte k fanouškům cyklistiky.

Cyklobusy dopraví turisty do Orlických hor, na Dolní Moravu nebo do Žďárských vrchů. Růžová linka propojuje historická města Českomoravského pomezí zajíždí také do Toulovcových maštalí, k zámku v Nových Hradech, k Hřebečským důlním stezkám, několika rozhlednám i cyklostezkám na Orlickoústecku

Modrá linka zaveze zájemce do oblasti Orlických hor a Králického Sněžníku pěší turisty i cyklisty z Poličska, Svitavska a Moravskotřebovska. Cestující přiblíží také k Hřebečským důlním stezkám nebo mladějovské úzkokolejce.

V úvahu přichází i zelená linka, která sveze turisty z Pardubic, Chrudimi i ze Seče do Toulovcových maštalí, Litomyšle, Nových Hradů nebo k Sečské přehradě. V odpoledních hodinách linka míří do obce Předhradí, kde lze navštívit hrad Rychmburk.

Na Šerlich sveze cyklisty oranžová linka, míří z Litomyšle přes Vysoké Mýto do Orlických hor s konečnou zastávkou na Šerlichu.

Na linkách bude platit jednotný tarif IREDO, který nabízí výrazné slevy dětem, studentům, seniorům a osobám ZTP. Pro cestu cyklobusem je možné využít také zvýhodněné síťové a časové jízdenky IREDO. Podrobné informace o provozu cyklobusů včetně aktuálních jízdních řádů najdete na portálu www.ceskomoravskepomezi.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky cyklobusy, sezóna, kola, cyklistika, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už zítra startuje sezóna cyklobusů, svezou vás na Šerlich i do Toulovcových maštalí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.