Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecká Filharmonie nastínila novou sezónu, předplatné je už v prodeji

Pro posluchače klasické hudby a jí blízkých žánrů má královéhradecká Filharmonie na příští koncertní sezónu připravenou širokou paletu hudebních zážitků. Předplatné je již v prodeji a zájemci si jej mohou pořídit do konce června.

Květen je ve Filharmonii Hradec Králové každoročně obdobím, kdy si koncertní sezóny předávají pomyslnou štafetu. Současná sezóna má pro posluchače stále připravenou řadu koncertů a zajímavých umělců, zatímco ta následující přichází s paletou nových hudebních zážitků, a to nejen čistě klasického žánru. V příští sezóně se můžete těšit na koncerty pro rodiny s dětmi, operetní a muzikálová představení, ale též na projekty se symfonickým orchestrem na pomezí žánrů, kterými budou třeba šansony, swing, nebo world music. Svůj šálek hudební kávy si tedy jistě najde každý.

V královéhradecké Filharmonii ale hraje samozřejmě prim symfonická hudba. „Ačkoli by se mohlo zdát, že je tento žánr výsadou znalců a několika zasvěcených, ve skutečnosti může velmi živě promlouvat téměř ke kterémukoliv dnešnímu posluchači. Kdo z nás by neznal každodenní shon, dotírající termíny, potřebu neustálého rozhodování a řešení problémů v pracovním nebo i osobním životě. Klasická hudba je v příjemném protikladu k těmto vysokým nárokům dnešní doby a návštěva koncertu se může stát inspirativní zkušeností, motivovat k rozvoji našich vlastních uměleckých schopností a kreativity. Může mít pozitivní vliv na náladu a být rovněž vynikajícím způsobem, jak se odreagovat od každodenního stereotypu,“ shrnuje pozitiva návštěvy koncertů Filharmonie Hradec Králové její ředitel Václav Derner.

Pro příští, 46. sezónu zvolila Filharmonie Hradec Králové motto „hudbu slyšet i vidět“, které dobře vystihuje bohatý zážitek, přichystaný pro návštěvníky každého z koncertů. Vidět hudebníky naživo, sledovat umění sólistů, dirigenta a orchestru, slyšet nejen hudbu, ale také na sebe nechat působit atmosféru a energii v koncertním sále, to všechno je pokaždé jedinečné a vzrušující. Umělecké vedení orchestru má už několik let pod svou taktovkou švýcarský dirigent a flétnista Kaspar Zehnder a posluchači se mohou v nadcházející sezóně těšit na celou řadu dalších hudebních osobností a na uvedení mnoha skladeb, jak známých, tak i těch, které stojí za to poznat. Brožura s podrobným programem je ke stažení na stránkách Filharmonie Hradec Králové: www.fhk.cz.

Že Filharmonii Hradec Králové stojí za to navštívit možná napoví i to, že její nahrávky pořizuje Český rozhlas a Česká televize, přebírá je také Evropská vysílací unie. Orchestr FHK každoročně vystupuje na významných festivalech u nás (Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Soundtrack Poděbrady a dalších) i v zahraničí (německý Wiesbaden, švýcarský Murten aj.). Filharmonie čerstvě získala hned dvě ocenění Města Hradce Králové, a to Hradecká múza a Událost roku 2022 za open-air koncert na náplavce Eliščina nábřeží. Orchestr si ke spolupráci vybral například Janek Ledecký nebo kapela Lucie, se kterou Filharmonie absolvovala koncertní turné a nahrála orchestrální party pro její studiové album.

Předplatné na 46. koncertní sezónu FHK je v prodeji od 15. května a zájemci si jej mohou pořídit do 29. června. Osobní nákup je možný na pokladně Filharmonie Hradec Králové, která je otevřena vždy od pondělí do čtvrtka v čase 9–16.30 hodin. Od 9. června potom bude otevřen prodej předplatného všem zájemcům také elektronickou formou na portálu HKpoint.cz. Za zmínku stojí mimo jiné nabídka kupónového předplatného, které návštěvníkům poskytuje flexibilitu ve výběru koncertů a zároveň výhodnější cenu vstupenek, podobně, jako je tomu u předplatného k jednotlivým řadám. Vstupenky na jednotlivé koncerty celé sezóny budou uvolněny do prodeje 24. června 2023. Více informací najdete na stránkách www.fhk.cz. „Neváhejte a přijďte do Filharmonie Hradec Králové hudbu slyšet i vidět,“ zve závěrem ředitel Václav Derner.

Ohodnoť článek

Foto Filharmonie Hradec Králové

Štítky koncert, Filharmonie Hradec Králové, hudba, klasická hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Filharmonie nastínila novou sezónu, předplatné je už v prodeji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.