Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Recidivista na svobodě vydržel jen měsíc. Za krádež půjde pravděpodobně sedět znovu

Po měsíci na svobodě policie na Jičínsku zadržela osmatřicetiletého recidivistu. Ten nejdříve kradl ve stánku se zmrzlinou a následně také ve zlatnictví. Krádež zlatého prstenu mu však nevyšla, a proto skončil v policejní cele. Do vězení teď může na další tři roky.

Vše začalo u jednoho zmrzlinového stánku ve chvíli, kdy personál končil směnu. „Muž měl ženě v nestřeženém okamžiku ze stánku odcizit její batoh, ve kterém měla mimo jiné peněženku s platební kartou a finanční hotovostí,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová. Několik věcí se podařilo najít v nedaleké trávě. 

Platební kartu si však nechal a zkusil ji použít o den později v jednom klenotnictví. Během návštěvy se zajímal o zlaté zásnubní prstýnky. V jednu chvíli si recidivista prohlížel oba, ale jeden strčil do kapsy.  

„Prodávající se proto ihned začala dožadovat vrácení prstenů zpět. Recidivistovi v tu chvíli spadly oba zlaté prsteny na zem, nicméně prodavačce vrátil pouze jeden a k druhému tvrdil, že se musel zakutálet,“ uvedla mluvčí.  

Následně chtěl zaplatit ukradenou kartou. Jelikož ale nezadal PIN, platba se neuskutečnila. I přesto se rozhodl, že z klenotnictví odejde. Prodávající žena ihned zavolala na policii a muže pronásledovala.  

Recidivista opustil brány věznice naposledy 9. dubna. Svým chováním způsobil škodu za 13 tisíc korun. Nyní mu tak hrozí další tři roky za mřížemi.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky policie, okres Jičín, zlaté, prsteny, zloděj, zmrzlina, krádež, karta, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista na svobodě vydržel jen měsíc. Za krádež půjde pravděpodobně sedět znovu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.