Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž v exekuci z Hradce Králové vylákal z lidí téměř 20 milionů korun. Většinu peněz prosázel

Policie si došla pro jednatřicetiletého muže z Hradce Králové. Za poslední čtyři roky měl z 28 osob vylákat více než 17,2 milionu korun. Ačkoliv byl ve špatné finanční situaci s exekucí na krku, většinu peněz prosázel. Při zatčení měl u sebe jen několik desetikorun.

„Peníze lákal převážně pod záminkou výhodného zhodnocení finančních prostředků v různých obchodních aktivitách, ač vůbec neměl v úmyslu peníze zhodnocovat,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Ani jednomu ze svých „klientů“ však neřekl, že čelí dvaceti exekucím s celkovou vymáhanou částkou přes milion korun.  

Během vyšetřování policie zjistila, že veškeré peníze od podvedených s největší pravděpodobností prosázel. Za poslední čtyři roky na své hrací konto vložil bezmála 23 milionů korun. V době zadržení měl u sebe pouhých pár desetikorun. 

Okradl seniora i celou společnost  

Mezi podvedenými je i sedmaosmdesátiletý muž. Tomu podvodník nabídl právní zastoupení ve věci smluv na dodávky energií. Nakonec ho připravil o 650 tisíc korun.  

„O více než pět milionů korun přišla jedna společnost zabývající se výrobou hnojiv, protože jednateli obviněný muž přislíbil zprostředkování kontraktu s americkou firmou a založení obchodní společnosti v USA,“ uvedla Kormošová.  

Jelikož už byl muž třikrát odsouzen, skončil nakonec ve vazbě. Tam si počká na rozsudek soudu, který ho může poslat na pět až deset let do vězení.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky peníze, exekuce, Hradec Králové, policie, USA, krimi, podvod, sázky, dluhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v exekuci z Hradce Králové vylákal z lidí téměř 20 milionů korun. Většinu peněz prosázel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.