Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Podle policie v centru Hradce Králové nevybouchl plyn, vyloučila také nelegální činnost

Poklidné odpoledne v Hradci Králové včera ukončila exploze v centru města. Výbuch zdemoloval provozovnu v Dukelské ulici, následný oheň popálil dva čtyřicátníky. Policie vyloučila výbuch plynu a také nelegální činnost.

Svědci nahlásili explozi na linku 158 včera po čtrnácté hodině. Na místo se sjely všechny složky základního integrovaného systému. Dva muži kolem čtyřiceti let skončili s popáleninami v nemocnici. Osm lidí bylo evakuováno. Později na místo přivolaný statik neshledal žádné poškození budovy a lidé se mohli vrátit zpět domů. Výbuch plynu byl na místě vyloučen.

Kriminalisté ohledali místo činu a zajistili stopy, které budeou vyhodnocovat. "Policejní komisař včera zahájil úkony trestního řízení ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, za což v současné době hrozí dosud neznámému pachateli až 5letý pobyt ve vězení," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Následkem výbuchu byla poškozena samotná provozovna, dvě osobní vozidla, která byla zaparkovaná před dveřmi, ale i 20 metrů vzdálené skleněné výlohy. Škoda je předmětem dalšího šetření, nicméně zřejmě se bude jednat o statisíce.

Příčiny a okolnosti výbuchu a následného požáru v provozovně jsou předmětem dalšího šetření. V současné době však můžeme vyloučit, že v objektu docházelo k nelegální činnosti. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Hradec Králové, výbuch, policie, Dukelská, provozovna, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle policie v centru Hradce Králové nevybouchl plyn, vyloučila také nelegální činnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.