Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úřad práce Hradec Králové je na hraně kapacity. Někteří lidé se kvůli frontám musí vracet v jiné dny

Úřad práce Hradec Králové (ÚP) je na samotné hraně kapacity. Někteří lidé se kvůli dlouhým frontám musí vracet v jiné dny. Podle některých návštěvníků není bez předchozího on-line objednání šance na zdárné odbavení. Ani s ním se však lidé nevyhnou čekání. Podle vedení krajské pobočky úřad práce zvládá všechny své úkoly.

„Chtěla jsem si zařídit předčasné vyplacení rodičovské. Poprvé jsem dorazila asi 20 minut před zavírací dobou, to jsem rovnou odešla. Podruhé jsem to zkusila během dne. Ovšem přístroj na vydávání pořadových čísel napsal, že mě dnes už neobslouží,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu Lenka Došková. Jelikož nebyla její žádost neodkladná, rozhodla se, že zkusí štěstí jindy.  

„Neumím vyjádřit vytíženost v procentech, ale zcela určitě je pracoviště plně vytíženo. Stejně jako jiné úřady práce své úkoly zvládá, ale vypětí zaměstnanců je vysoké,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu ředitel krajské pobočky ÚP v Hradci Králové Martin Horák

Například v oblasti zaměstnanosti úřadu práce přibyli zájemci a uchazeči z Ukrajiny. Podle Horáka jde o agendu, kde je největší nápor. „V agendě hmotné nouze zase musíme kromě klasických dávek zvládat i výplatu humanitárních dávek pro ukrajinské uprchlíky,“ dodává ředitel.  

Personální situace je podle Horáka stabilní. V současné době chybí krajské pobočce zhruba deset pracovníků. To odpovídá zhruba dvěma procentům všech zaměstnanců. „Důležitá je především stabilita většiny zaměstnanců, neboť plný výkon je v zásadě podmíněn minimálně několikaměsíčním zaučením,“ dodal.  

Jistou variantou, jak návštěvu úřadu práce urychlit, je on-line rezervace termínu. Toho před třetí návštěvou využila i Lenka Došková. Vhodný termín našla až o tři týdny později. „Ačkoliv jsem byla objednaná na konkrétní čas, stejně jsem na úřadu byla přes hodinu a půl,“ uvedla.  

Úřad práce v Hradci Králové mohou lidé navštívit převážně jen dopoledne. Odpoledne jsou jeho služby k dispozici jen v pondělí a ve středu. Kontaktních pracovišť je v celém Královéhradeckém kraji celkem 12. Nejblíž v Jaroměři a Dvoře Králové nad Labem. Svou pobočku má i každé okresní město.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Vašíček

Štítky Úřad práce České republiky, Hradec Králové, Ukrajina, vytíženost, fronta, lidé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřad práce Hradec Králové je na hraně kapacity. Někteří lidé se kvůli frontám musí vracet v jiné dny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.