Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradec Králové investuje tři miliony do dětských hřišť. Zaměří se na herní prvky pro děti s postižením

Radnice v Hradci Králové chce vzít tři miliony korun a investovat je do dětských hřišť. Zhruba polovinu financí by mělo vedení města použít na nákup speciálních herních prvků pro děti se zdravotním postižením. Zbytek půjde na opravy stávajícího vybavení na hřištích.

„Na vybraná dětská hřiště chceme pořídit prvky pro děti s hendikepem. Vybrali jsme takové lokality, které z hlediska koncentrace osob se zdravotním postižením jsou na strategickém místě,“ uvádí náměstek primátorky Pavel Vrbický (Piráti). 

Například v Jungmannově ulici bude od léta speciálně upravená houpačka s podpůrnou sítí. Na dětském dopravním hřišti v Třebši přibude houpačka pro hendikepované děti používající invalidní vozík. Ve Svobodných Dvorech budou vyměněny dopadové plochy. Pořízení herních prvků včetně instalačních prací vyjde město na 1,5 milionu korun. 

Druhá polovina půjde na opravy. Jedná se například o háječek v Březhradě, hřiště u sportovní haly Třebeš, Jiráskovy sady, hřiště Pod Zámečkem nebo v ulici Kpt. Fechtnera.  

Nový interaktivní herní prvek nabídne i hřiště u Lachtana. „Fungovat bude za pomoci bezdrátového připojení na internet. Lokalita u Lachtana byla vybrána hlavně z důvodu, že se v bezprostřední blízkosti hřiště nachází velká základní škola a děti z ní tak budou moci tento prvek hojně využívat,“ dokončuje náměstek Vrbický. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hamxx005 | Pixabay

Štítky Hradec Králové, dětské hřiště, investice, hendikepované, houpačka, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové investuje tři miliony do dětských hřišť. Zaměří se na herní prvky pro děti s postižením  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.