Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji v květnu začínají opravy dalších pěti silnic

V Královéhradeckém kraji v květnu začínají opravy dalších pěti silnic. Většinou jde o silnice druhé třídy s ukončením stavebních prací v druhé polovině letošního roku. Například v úterý začala oprava horské silnice z Deštného v Orlických horách na Šerlich nebo silnice mezi Dolní Brusnicí a Horní Brusnicí na Trutnovsku. Královéhradecký kraj spravuje zhruba 3 300 kilometrů silnic druhé a třetí třídy.

Stavební práce na silnici II/311 mezi Deštným a Šerlichem se dotknou čtyřkilometrového úseku silnice mezi křižovatkou se silnicí II/310 Šerlich-Zákoutí a parkoviště v horském sedle pod Šerlichem. Oprava by měla trvat do října. Silnice II/311 představuje nejrychlejší spojení mezi horským střediskem Deštné a Orlickým Záhořím.

Objížďka z Deštného do Orlického Záhoří vede po silnicích I/14, II/311, II/319 a II/321, tedy přes Solnici, Rychnov nad Kněžnou, Rokytnici v Orlických horách a Orlické Záhoří. Řidiči si výrazně zajedou. Přístup na parkoviště u Šerlichu je zachován od Orlického Záhoří.

Na Trutnovsku začala v úterý oprava silnice II/325 mezi Dolní a Horní Brusnicí, rekonstrukce je naplánovaná do 8. října. Stavbaři budou komunikaci a mosty opravovat za úplné uzavírky. Objízdná trasa vede také přes Dvůr Králové nad Labem a Nemojov.

Od 9. května do 23. července bude na Trutnovsku dopravní omezení také na silnici třetí třídy na trase Dvůr Králové nad Labem – Zálesí – Doubravice. "I zde bude muset dojít k úplné uzavírce a objížďka povede obousměrně pro osobní a nákladní dopravu po silnicích II/325 přes obec Doubravice, II/300 Dvůr Králové nad Labem a III/30011 v ulici 5. května," uvedl mluvčí kraje Dan Lechmann.

V okrese Hradec Králové 15. května začne první etapa rekonstrukce silnice II/299 mezi Libranticemi a Libřicemi, která by měla skončit do 1. října. Z důvodu úplné uzavírky řidiči osobních automobilů a autobusů budou jezdit přes Libřice, Vlkov, Rasošky a Nový Ples. Objízdná trasa pro nákladní auta povede přes Libřice, Královu Lhotu, Jasennou a Josefov.

Ve stejný den začnou stavební práce na druhé etapě rekonstrukce silnice třetí třídy z Krňovic přes Běleč do Svinar. Ve Svinarech bude kvůli dopravní obslužnosti po celou dobu oprav průjezdná křižovatka s ulicemi Dubinská a K Lesu. "Z tohoto důvodu se rekonstrukce této křižovatky uskuteční po částech a v různých termínech. V průběhu letních prázdnin stavbaři začnou s rekonstrukcí silnice v úseku z Bělče nad Orlicí do Svinar," uvedl Lechmann. Chatařům bude do přilehlé rekreační oblasti průjezd umožněn.

Královéhradecký kraj chce letos investovat do silnic rekordních více než 1,6 miliardy korun.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji v květnu začínají opravy dalších pěti silnic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.