Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

NA JEDNOM BŘEHU nabídne Colourful People, Razam i Annet X

Festival Na jednom břehu 2023 oslaví dvacet let své existence, a to poslední květnovou sobotu v Letním kině Širák, v místě, pro které byl před lety stvořen a kam patří.

Žánrový festival, který nikdy neopakuje předchozí dramaturgii, svůj dvacátý ročník věnuje divákům i všem partnerům, kteří jej dvacet let navštěvovali a podporovali.  Výročí oslaví poctivou česko-slovenskou dramaturgií, kde krom nových mladých objevů potkáte i známé tváře.

Talentované Colorful People založila českobudějovická zpěvačka Lenka Novotná s trenčínským kytaristou Jurajem Holodou. Česko-slovenští sympaťáci s hudebním vzděláním a zahraniční zkušeností, kteří mohou znít jako jako Morcheeba, představí fúzi stylů world music, samby, bossanovy či jazzu.

Styl R&B bude zastupovat třiatřicetiletý Štěpán Hebík alias 7krát3 známý svými promyšlenými texty, frázováním a beaty. Za zády mu šlapou výteční hráči s Janem Uvirou na klávesy. NA JEDNOM BŘEHU vystoupí s kompletní kapelou v prime time. Kapela Razam hraje worldmusic se silnými slovanskými kořeny, ve které se potkávají hudebníci z Čech, Běloruska a Ruska. Nejtalentovanější současná hradecká zpěvačka Iva Marešová tuto svou world music kapelu pojmenovala bělorusky Spolu.

Annet X je mladinká královna soulového R&B zpívaného česky. Ano, je to nejen možné, ale velice lahodné. Třiadvacetiletá zpěvačka, producentka, textařka, milovnice módy a hudebnice s ruskými kořeny Aneta Charitonova alias Annet X trefila díru na trhu a její popularita stoupá. One girl show ovládne druhou festivalovou scénu s beaty a saxofonem Radima Výchopeně a jejich groovy jsou vážně neodolatelné. Stejná scéna představí také autentického slovenského rappera Martina MATYSE s kapelou.

Po delší odmlce, během které se kapelník Petr Wajsar věnoval úspěšné vokální skupině Skety, se skupina rozhodla dát se znovu dohromady v lehce obměněné sestavě a s megatunou nové energie a zahájí festival už o půl čtvrté odpoledne.

Dalšími vystupujícími je dvojice slovenských DJs MALALATA, působící na scéně už celých 15 let, je synonymem pro jedinečnou fúzi balkánských beatů, cikánské muziky, mexické cumbie a karibského reggae. Spojuje tyto rytmy do osobitých setů, které navíc doplňuje o nespoutanou a nakažlivě energickou performance. Svým tanečním setem Balkan bashavel festival NA JEDNOM BŘEHU V LETNÍM KINĚ po 20-ti letech existence zakončí.

Ohodnoť článek

Foto NA JEDNOM BŘEHU

Štítky festival, hudební skupina, beat, Morcheeba, Štěpán Hebík, Petr Wajsar, Iva Marešová, Rusko, Bělorusko, Česko, letní kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NA JEDNOM BŘEHU nabídne Colourful People, Razam i Annet X  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.