Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Luční bouda oslaví kulatiny speciálním pivem i frézováním silnice

Luční bouda bude letos slavit 400 let od položení základního kamene, které se datuje k červnu 1623. Oslavy začnou frézováním cesty od Výrovky na Luční boudu 2. května, kdy první návštěvníci budou moci ochutnat speciálně i vyrobené pivo Paroháč.

Blíží se frézování cesty na Luční boudu, zahájí se tím oslavy 400 let od položení základního kamene. Frézování začne 2. května v dopoledních hodinách a mělo by být skončeno nejpozději další den.Během léta se chystá řada kulturních akcí i speciálních oslav. První návštěvníci budou mít zdarma k dispozici sud světlého ležáku Paroháč 16.23°. „Jsme strašně rádi, že už oslavy mohou začít. Chystáme vydání dvou speciálních knih, máme uvařeno výroční pivo Paroháč, na Luční boudě budou koncerty, výstavy a další akce,“ řekla spolumajitelka Luční boudy Klára Sovová.   

Podle druhého spolumajitele Stanislava Beneše se hosté mohou po celé léto těšit na různá překvapení. „Nechceme teď prozradit úplně vše, ale program bude bohatý a budeme na něj hosty včas upozorňovat. Patříme k nejstarším horským boudám v Krkonoších, máme nejvýše položený pivovar ve střední Evropě, Luční bouda je z mnoha pohledů unikát,“ řekl Stanislav Beneš.

Luční bouda patří k nejstarším horským chatám v Krkonoších. Byla postavena v 16. století a neustále se rozšiřovala. V roce 1938 při vyklízení českého pohraničí shořela a v letech 1939-40 byla zrekonstruována a dostavěna do dnešní podoby. Její celková kapacita je nyní přes 150 lůžek, všechny pokoje jsou po čerstvé rekonstrukci. Návštěvníkům je k dispozici sauna, wellness centrum, pivní lázně a celá řada společenských her a doprovodných aktivit, klubová oddělená místnost a další služby. Luční bouda se pyšní také nejvýše položenou českou restaurací, minipivovarem a ubytovacím zařízením v nadmořské výšce 1410 metrů. Luční bouda se pyšní svým ekologickým provozem, například čističkou odpadních vod, a investicí do obnovení pekárny s legendárními velkými rohlíky.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto lucnibouda.cz

Štítky Luční bouda, pivo, slavnost, restaurace, rohlík, Klára Sovová, léto, silnice, základní kámen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luční bouda oslaví kulatiny speciálním pivem i frézováním silnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.