Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Trutnově vynesou draka, blíží se dračí slavnosti

Trutnov se chystá na dračí slavnosti. Návštěvníky čekají o prvním květnovém víkendu dva dny plné zábavy, tvoření a tajemných bytostí. Program odstartuje už v pátek.

Tradice se nemění. Tajemné bytosti vedené rytířem Albrechtem z Trautenberka přinesou draka a zavěsí ho na věž Staré radnice. Dračí slavnosti se vrací do Trutnova. Během pátečního programu se bude konat naučná stezka akustických hudebních nástrojů. 

Sobotní program odstartuje v deset dopoledne dělostřelecká salva před budovou ČSOB. Následovat bude dětskýk průvd, divadélko pro malé i velké  a na hlavní scéně na Krakonošově náměstí bude jeden koncert za druhým.  Podobně jako na scéně tržnice. K tomu bohatý doprovodný program, mimo jiné si návštěvníci mohou zkusit kuličkovou dráhu, uvidí populární loď na kolečkách Auroru, představí se řemesla a nebudou chybět ani vystoupení koní. 

Tečka za dračími slavnostmi se odehraje na parkovišti za kinem po deváté hodině večerní.  Už ho nesou! To je podtitul magického večerního procesí přes centrum města, při kterém se ponese symbol Trutnova – drak. Následně bude vyvěšen na věž Staré radnice, kde setrvá do svátku sv. Michala. Po vyzdvižení bude krátce připomenuto hlavní téma letošních slavností – O našem lese.

Ohodnoť článek

Foto ictrutnov

Štítky Dračí slavnosti, Trutnov, drak, Stará radnice, průvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově vynesou draka, blíží se dračí slavnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.