Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hradečtí Lvi sází na bojovnost a obětavost, před večerním finále si věří

Druhý pokus na ukončení finálové série a prodloužení extraligové nadvlády budou mít dnes hokejisté Třince na ledě Hradce Králové. V boji o zlato přes poslední domácí prohru vedou 3:1 a schází jim poslední krok k dalšímu triumfu.

Královéhradečtí prokázali naposledy velkou odolnost, když se nenechali zlomit třemi porážkami za sebou po dalším dobrém výkonu, jemuž chyběla jen lepší produktivita. Čtvrtý duel vyhráli 2:1 v prodloužení díky gólu Radovana Pavlíka a šanci na první titul udrželi při životě. K posílení nadějí na první obrat z 0:3 na 4:3 v play off české extraligy nyní potřebují uspět doma, kde první dva zápasy finálové série ztratili.

"Ty zápasy jsou samozřejmě hodně vyrovnané, je to o detailech. Věřím, že jsme konečně odčarovali neprůstřelnost třineckého gólmana Ondřeje Kacetla. Myslím, že jsme zlepšili hru v předbrankovém prostoru, konečně nám to přineslo ovoce a první bod v sérii. A pokusíme se teď získat doma další bod," řekl trenér Tomáš Martinec.

"Vítězství nás dobilo energií a budeme se soustředit na další zápas, abychom ho zase vyhráli," uvedl obránce Bohumil Jank. "Je potřeba tu naši bojovnost, obětavost a energii přetavit v góly. Co nejvíce se tlačit do branky a dostávat tam hodně puků. Už první gól v neděli padl poté, co toho 'Káca' moc neviděl. Druhý byl z dorážky. Právě tohle je recept na to, abychom byli úspěšní," dodal Jank.

Podle Radovana Pavlíka bude opět hrát zásadní roli, kdo dá první gól. "Říkali jsme si, že musíme vést my, protože mají výborně zabezpečenou obranu a je těžké srovnávat zápasy a jít do vedení, když inkasujete první. Doufám, že u nás v Hradci Králové zůstane pohár pro vítěze ještě zabalený. Pak snad pojedeme znovu do Třince a uvidíme, co se stane," říká Radovan Pavlík.

Oceláři v neděli poprvé v sérii ztráceli, přesto sahali po čtvrtém titulu v řadě. Po vyrovnání měli v posledních minutách základní hrací doby několik velkých příležitostí ke vstřelení vítězného gólu. Místo oslav však museli vstřebat těsnou porážku a připravit se k návratu pod Bílou věž.

"Mrzí nás, že to nevyšlo, byli jsme po vstřeleném gólu na koni, šance jsme měli. Hraje se ale na góly, je jedno, kdo má více ze hry. Řekli jsme si (po utkání), že se nic neděje, že je to jen jeden zápas a že potřebujeme pořád ještě jedno utkání vyhrát. Odehráli jsme dobrý zápas. Nesmíme věšet hlavy," řekl bek Marian Adámek, jenž byl v neděli jediným úspěšným střelcem Slezanů.

Třinec může spoléhat na zkušený tým. "Člověk počítá s oběma variantami. Není to o tom, že bychom už byli hlavami na oslavách, to v žádném případě. Jak se říká, poslední krok je nejtěžší. Hradec nám to naposledy ukradl, tak my to budeme chtít ukrást tam. Chtěli jsme se radovat s fanoušky doma. Místo toho nás čeká cesta do Hradce," prohlásil útočník Erik Hrňa, který získal s Třincem všechny čtyři dosavadní tituly klubové historie a hraje už sedmé finále.

"Hlavně potřebujeme dávat góly. Musíme to tam cpát, ať jich dáme příště víc," zdůraznil Hrňa. V obou domácích finálových zápasech dali Oceláři vždy jen po gólu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, finále, Hradec Králové, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Lvi sází na bojovnost a obětavost, před večerním finále si věří  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.