Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podle hradeckého Jergla to u neuznaného gólu bylo padesát na padesát

Hradečtí hokejisté v prvním finále podlehli Třinci 2:4. V zápase byla spousta infarktových momentů. Jedním z nich byl neuznaný gól Hradce, kvůli nedovolenému ataku Aleše Jergla na brankáře Ondřeje Kacetla.

"Bylo to sporné, padesát na padesát. Hráč mě do Kacetla natlačil a on spadl, ale věřil jsem, že to rozhodčí uznají. Gól padl už celkem dlouho po tom, co jsem měl s brankářem kontakt. Respektujeme ale, jak to rozhodčí rozhodli," řekl Aleš Jergl novinářům po utkání, které Třinec vyhrál 4:2.

Mountfield tak musel znovu zabrat a zkoncentrovat se na další snahy o vyrovnání. Ty však k úspěchu nevedly a výhru hostů pojistil Vladimír Dravecký při domácí power play. "Bohužel se štěstíčko otočilo na stranu Třince. Já ale věřím, že když budeme hrát tak, jako jsme hráli posledních deset minut, a tlačit se pořádně do brány, tak to ve středu zvládneme," uvedl Jergl.

Zkušenosti s play off pasují Oceláře do role favoritů série. Na úvod finále čekali na hradecké chyby, které nemilosrdně trestali. Východočeši se pokoušeli jejich pevnou defenzivu rozbíjet dobrým pohybem, který Jergla a spol. zdobil celou sezonu.

"Třinec hezky koriguje hru, ale jak říkám: Tím naším rychlým hokejem je musíme víc dostávat pod tlak a hlavně se víc tlačit před brankáře a mít odražené kotouče. Tam se rozhodují zápasy," adresoval Jergl například k úspěšné teči kapitána Radka Smoleňáka. "Škoda taky té přesilovky, kterou jsme neproměnili," připomněl čtyřminutovou výhodu v první třetině.

Jinak ale Hradec pouhé tři dny po konci extrémně dlouhé semifinálové série s Vítkovicemi předvedl dobrý výkon. "Asi se musíme trošku víc zaměřit na koncovku a být přesnější. Sil máme dost, ale musíme rozdělit čas na ledě mezi všechny čtyři formace a trošku zkrátit střídání. Nemít je minutová, protože pak jsme zatavení a už to není ten aktivní hokej, který chceme hrát," podotkl hradecký útočník.

Úvodní duel sledovala vyprodaná aréna. Fanoušci pod Bílou věží ukázali, že se na historicky první extraligové finále hodně těšili. "Je to náš šestý hráč, ženou nás dopředu, takže jsme určitě rádi, že bylo vyprodáno. Zítra má být taky, tak věřím, že nás budou podporovat stejně," dodal Jergl, který dnes slaví 29. narozeniny.

Domácí trenér se po zápase zamýšlel nad tím, proč to nevyšlo. "Myslím si, že jsme podali velmi dobrý, slušný výkon. Bohužel šance, které jsme na začátku měli, včetně přesilovky, jsme nevyužili a z první větší chyby nás hned Třinec potrestal. Šel do vedení a poté trošku zatáhl hru, hrál výborně do defenzivy a dlouho jsme se nemohli prosadit. Na začátku třetí třetiny jsme udělali další zbytečnou chybu a byla z toho dvoubranková ztráta. Od té doby si myslím, že jsme zlepšili pohyb, našli potřebnou energii a podařilo se nám srovnat. Pak ale přišel znovu laciný gól, zbytečná chyba a Třinec vítězství ubránil," uvedl trenér Hradce Tomáš Martinec.

Podle třineckého kouče Zdeňka Motáka jsou tři body fajn, ale přiznal, že některé pasáže se mu nelíbily. "Byl to kvalitní, vyrovnaný zápas. Ve třetí třetině jsme šli do dvoubrankového vedení, bohužel jsme udělali chyby a byli jsme potrestáni. Dovolili jsme domácím srovnat. Důležité bylo, že jsme dobře zareagovali a odskočili jsme třetím gólem. Důležité vítězství, první bod," řekl po zápase třinecký trenér Zdeněk Moták.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, finále, Hradec Králové, Třinec, Jergl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle hradeckého Jergla to u neuznaného gólu bylo padesát na padesát  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.