Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradečtí hokejisté přepisují historii, pod Bílou věží startuje extraligové finále

Nečekaně až čtvrtý a šestý tým po základní části hokejové extraligy, Hradec Králové a Třinec, dnes zahájí boj o titul a Masarykův pohár. Lvi mají v úvodních dvou zápasech výhodu domácího prostředí.

Oceláři budou usilovat o čtvrtý mistrovský triumf za sebou. První duel začne v 17:00. Hradec Králové do finále postoupil v sobotu poté, co vyhrál rozhodující sedmé semifinálové utkání na ledě Vítkovic 2:1 v prodloužení. Třinec vyřadil na cestě do pátého finále za sebou dva největší favority - pražskou Spartu a vítěze základní části Pardubice. Stejně jako Hradec museli Oceláři v semifinále odehrát sedm utkání, poslední absolvovali o den dříve než jejich finálový soupeř.

Finále proti Ocelářům bude podle hradeckého Radka Smoleňáka hodně náročné.  "Myslím, že to bude zase urputné a dlouhé. Oni mají s tímhle obrovské zkušenosti, protože těch finále odehráli za poslední roky spoustu, zatímco my jsme v tomto ohledu nováčci. Bude to pro nás takové učení se za pochodu, ale já věřím té naší touze a chtíči, že ze sebe vydáme maximum," prohlásil Radek Smoleňák.

Mountfield vyhrál v sezoně dva ze čtyř vzájemných zápasů a bodoval ve třech. Oceláři zvítězili na úvod 4:1, poté v Hradci 3:2 v prodloužení, ale v únoru se dvakrát radovali Východočeši.

Třinec bude na začátku finálové série postrádat Libora Hudáčka, který byl suspendován na tři zápasy za zákrok na pardubického útočníka Lukáše Sedláka v posledním semifinále.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, finále, Hradec Králové, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí hokejisté přepisují historii, pod Bílou věží startuje extraligové finále  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.