Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradec Králové vyjednal zachování pošty na největším sídlišti Moravské Předměstí

V Hradci Králové na největším sídlišti Moravské Předměstí bude zachována jedna pobočka České pošty. Původně měla být s dalšími dvěma pobočkami na sídlišti zrušena. Dnes odpoledne se na tom dohodla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) s pověřeným generálním ředitelem České pošty Miroslavem Štěpánem. Výsledek jednání novinářům sdělila Springerová. Na sídlišti žije asi 30 tisíc lidí a podle původních představ České pošty mělo zůstat bez pobočky pošty.

Součástí dohody je i to, že Česká pošta přemístí svou pobočku ve čtvrti Nový Hradec Králové do prostor města a pobočka bude dál fungovat za spolupráce města v programu Pošta Partner. Pobočka Nový Hradec Králové mezi rušené pobočky patřit neměla.

Na Moravském Předměstí zůstane zachována pobočka na Benešově třídě, na které žije asi 10 tisíc lidí. Zrušené budou pobočky ve Štefánikově ulici a v ulici Milady Horákové. Zachování pošty na Moravském Předměstí bylo pro vedení Hradce Králové prioritou. "Je to nejlidnatější část města. Žije tam mnoho seniorů a také lidí se zdravotním postižením. Doprava MHD na jiné pošty by byla problematická," řekla Springerová.

V Hradci Králové mělo být ke konci června původně zrušeno sedm ze 14 poboček. Podle dnešní dohody jich bude zrušeno šest a jedna pobočka přejde do Pošty Partner.

Vláda ve středu schválila nařízení, jímž se kvůli úsporám snižuje minimální počet poboček pošty z 3200 na 2900. Štěpán 5. dubna v deníku Právo uvedl, že počet 300 zrušených poboček se nezmění. Pouze připustil, že některé rušené pobočky se po diskusi se starosty vymění za jiné. Tři sta pošt podle něj bude zrušeno bez náhrady, přičemž takzvanou Poštu Partner lze zřídit místo poboček, které budou fungovat po 1. červenci.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky Hradec Králové, sídliště, Česká pošta, Moravské Předměstí, Hradecký demokratický klub, Nový Hradec Králové, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové vyjednal zachování pošty na největším sídlišti Moravské Předměstí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.