Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velikonoce uzavřely letošní lyžařskou sezónu v Krkonoších i Orlických horách

Tak teď už je ten pravý čas zazimovat lyže i prkna. Lyžařská sezóna v Krkonoších a Orlických horách velikonočním víkendem skončila. Rozloučit se se zimními sporty přijely tisíce lidí.

Poslední šanci si zalyžovat měli lyžaři ve Špindlerově Mlýně, ode dneška jsou sjezdovky mimo provoz. Letošní sezóna tady trvala 122 dní a podle provozovatelů sem přijelo přes 400 tisíc lyžařů.  Leden byl podle vlekařů komplikovanější, a to kvůli dlouhé oblevě, jinak se podle nich jednalo o standardní sezónu. Lanovky se pro pěší znovu roztočí koncem dubna.

Nejdéle z východních Čech se lyžovalo ve SkiResortu Černá hora - Pec, a to 136 dní. O velikonočním víkendu se tisíce lyžařů proháněloy v areálch Černá hora a Pec pod Sněžkou. "Od čtvrtka do pondělí, do východních Krkonoš vyrazilo 3000 lyžařů a výletníků," uvedla v tiskové zprávě mluvčí skicentra Zina Plchová. Příští víkend tady startuje jarní turistická sezóna a v provozu bude kabinka Černohorský Express.

Lyžaři si naposledy mohli užít sjezdovky i v Říčkách v Orlických horách. Otevřeny byly všechny tři sjezdové tratě. Přijeli hlavně skalní lyžaři a ti, co nechtěli na svátky sedět doma. 

Ohodnoť článek

Foto Facebook Ski centrum Říčky

Štítky Říčky, Špindlerův Mlýn, lyžařská sezóna, lyže, sjezdovky, SkiResort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce uzavřely letošní lyžařskou sezónu v Krkonoších i Orlických horách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.