Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vlekaři slibovali velikonoční lyžování a je tady

Vlekařům vyšly plány, o velikonočním víkendu se bude lyžovat v Krkonoších i v Orlických horách. Lanovky budou vozit lyžaře v Říčkách, Špindlerově Mlýně, na Černé hoře i v Peci.

Blíží se Velikonoční víkend a spolu s ním se ve Špindlerově Mlýně vrátí do provozu lanovka na Hromovce, a to od pátku až do pondělí. S lanovkou bude otevřena i sjezdovka, ale její sjízdnost bude závislá na sněhových podmínkách. "Velikonoční lyžování  bude probíhat ve Svatém Petru, kde bude fungovat šestisedačková lanovka a zalyžujete si na modré i červené sjezdovce. Po Velikonočním pondělí se provoz lanovek nadobro zastaví," sdělil v tiskové zprávě marketing coordinator Jaroslav Kafka. 

Pro ty z vás, kdo prchají na Velikonoce před koledníky, mají ve Špindlu na víkend připraven skvělý program. Sobota bude ve znamení Velikonočního veselí, svátečního jarmarku, který zabaví celou rodinu. Tvořivé dílny, vystoupení, koncerty, divadlo. Ve Svatém Petru proběhne IN THE SNOW party a apres-ski náladu zažijete opět naplno. Neděle přinese skvělou podívanou při závodech v přejezdu jezírka v maskách a chybět nebude ani jedinečná hudební atmosféra. 

Ve SkiResortu Černá Hora Pec se lyžuje na jedenácti kilometrech sjezdovek na jeden skipas. V provozu Černá hora a Pec pod Sněžkou. "V Janských Lázních v provozu pět kilometrů sjezdovek, v provozu jedna lanovka a dva vleky. Otevřena SkiResort Live lyžařská škola i půjčovna. Sáňkařská cesta je mimo provoz," uvedla ZIna Plchová.  V Peci pod Sněžkou je aktuálně upravených šest kilometrů sjezdovek. Jedou dvě lanovky a jeden vlek. V provozu skibusová linka Horizont - Javor a Velká Úpa - Pec pod Sněžkou. 

V Říčkách v Orlických horách jsou otevřeny všechny tři sjezdové tratě, na kterých leží kolem třiceti centrimetrů technického sněhu, který perfektně přimrzl, takže sněhové podmínky pro lyžování jsou velmi dobré. "Z provozních zařízení je v provozu šestisedačková lanovka s bublinou. Využít tady můžete také doprovodné služby jako ski servis, půjčovna s úschovnou a občerstvení. Naopak úplně mimo provoz jsou již lyžařská škola, Bobíkova výcviková louka, skibus a běžecké stopy," uvedl v tiskové zprávě Jan Duffek. Provozovatelé předpokládají konec sezóny v pondělí, ale vše bude podel nich záviset na podmínkách.

.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto skiresort.cz

Štítky lyžování, lanová dráha, Špindlerův Mlýn, Orlické hory, Krkonoše, Černá hora, sjezdovky, Velikonoční pondělí, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlekaři slibovali velikonoční lyžování a je tady  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.