Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Do ulic Dvora Králové se vrací sdílená kola. Za půjčení lidé zaplatí víc

Dvůr Králové nad Labem do svých ulic vrátil pět desítek sdílených kol. Ta jsou od pondělí k dispozici na 17 stanovištích. Jízdní kola budou ve městě fungovat druhým rokem. V tom prvním je měla radnice takzvaně na zkoušku a čekala, zda bude o službu zájem. V současné době je jasné, že bude projekt pokračovat v plném rozsahu.

„S rozhodováním, zda v projektu pokračovat, významně pomohli občané, na které jsme se na začátku tohoto roku obrátili s žádostí o vyplnění dotazníku na téma fungování sdílených kol ve Dvoře Králové nad Labem. Dotazník vyplnilo 284 respondentů, z nichž tři čtvrtiny uvedly, že chtějí, aby projekt ve městě pokračoval,“ uvedl v tiskové zprávě starosta města Jan Jarolím (ANO). 

I v letošním roce budou mít místní prvních 15 minut úplně zdarma. Jízdu za ně zaplatí radnice. Za vypůjčení kola na dalších 45 minut zaplatí cyklista 20 korun. Oproti loňskému roku došlo ke zdražení o dvě koruny. Celodenní výpůjčka vyjde na 300 korun.  

Ve hře je dodatečné přesunutí některých stanovišť. Několik nápadů lidé zmínili v dotazníku, který si město nechalo zpracovat. „Možnou variantou je, že některá stanoviště přemístíme nebo ta nejméně využívaná zrušíme a zřídíme místo nich nová, abychom pokryli zájem občanů,“ dodal starosta.  

Za sdílená kola ve města pro letošní rok radnice zaplatí 810 tisíc korun bez DPH. V minulém roce si jízdní kolo půjčovalo zhruba 50 lidí denně.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, projekt, radnice, sdílená, kola, zdražení, doprava, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do ulic Dvora Králové se vrací sdílená kola. Za půjčení lidé zaplatí víc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.